2016.10.24.
Murka Benedek három éven keresztül szerepelt az újpesti utánpótlásban. A 19 esztendős tehetség ma már a Vasas játékosa és a hétvégén gólt szerzett a Debrecen elleni bajnokin. Tegyük hozzá, hogy mindeközben az Újpest 4–4-et játszott a sereghajtó Diósgyőrrel úgy, hogy a miskolciak egyik gólját az a Bognár István szerezte, aki szintén futballozott néhány évet a Megyeri úti utánpótlásban.
2016.10.15.
Balajcza Szabolcs kimarad a Honvéd elleni kezdőből, sőt a piros-feketék elleni keretből is. Hosszú évek óta áll a csapat kapujában, talán csak egy fél szezont hagyott ki, amikor úgy döntött a szakvezető, hogy nem ő a legjobb kapus, akkor visszaverekedte magát a kezdőbe. A kispesti találkozó lett volna a 350. NB I-es találkozója. Hogy ez a jubileum mikor jön el, azt nem tudni.
2016.10.11.
Az Újpest FC ebben a bajnokságban eddig a Vasas stadionjában játszotta hazai mérkőzését, mert a Megyeri úti létesítményben felújítás zajlik – nagy átalakításról nincs szó, mondjuk úgy, hogy ráncfelvarráson esik át a 2001-ben átadott stadion. A beruházással kapcsolatban Őze István, az UTE klubigazgatója nyilatkozott az ujpest1885.hu oldalnak, s a beszélgetésben konkért dátumok is szóba kerültek a beruházással és a csapat visszaköltözésével kapcsolatban.
Kecskés István
2016.10.06.
Kicsit utánanéztem, hogy mi is a helyzet most az UTE utánpótlásában. Mert azt ugye tudjuk, hogy az Újpest FC is elkezdett fiatalokkal foglalkozni, ám a hirdetésben összekapott csapatokkal kapcsolatban egyelőre még korai véleményt mondani. Ami biztos: az UTE Akadémiáról egyre jobb híreket hallani, pedig nem kis nehézségekkel kellett megküzdenie.
2016.09.22.
Két éves előkészítő tárgyalások végén 2016. szeptember 22-én írták alá azt a sportfejlesztési programot, mely az UTE, Újpest Önkormányzata, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködésében 100 százalékos állami támogatásból valósul meg.
2016.09.12.
Megkezdte szereplését az UTE a MOL Ligában. Az első meccsen, a bajnoki címvédő DVTK ellen 5–3-ra kikapott ugyan, de ennek ellenére a nyári erősítések és a felkészülés azt mondatja velünk, hogy a csapat régen látott sikert érhet el. Nem, a bajnoki cím nem reális, de a dobogóra simán odaérhet az együttes, amely kedden hazai környezetben lép majd pályára.
Címkék: jégkorong
2016.09.05.
Rég hallottunk Véber Györgyről. Az Újpest egykori kiválóságáról, az NB I-es Pápa, Mezőkövesd, majd Pécs vezetőedzőjéről legutóbb akkor hallhattunk, amikor távozott az NB III-as RKSK-tól. Ennek pedig lassan öt hónapja.
2016.08.01.
Szusza Ferenc az Újpest ikonja, a stadion névadója, tíz éve hunyt el. A legendás játékosnál senki sem játszott több meccset lila-fehérben és nála senki sem szerzett több gólt az NB I-ben. Edzőként dolgozott spanyol és lengyel csapatoknál is – mindenhol imádták. Sokak számára ő jelenti az Újpestet, még akkor is, ha már tíz éve nincs köztünk.
2016.07.31.
Azt nem mondanám, hogy nagy győzelem volt, de nagyon kellett a Paks elleni siker. Lázok János fejese három pontot ért. Hogy ezen kívül mit hoz, azt egyelőre nehéz lenne megmondani, de a lényeg az, hogy már nem vagyunk utolsók. Persze ez az eredmény a mának szól. Ettől függetlenül még aggódhatunk a klubért, mert bajban vagyunk. Nem kicsiben.
2016.07.24.
Arany János egyik legjobb verse a Walesi bárdok. Ma valahogy eszembe is jutott és kicsit átírtam. Biztos nem igaz úgy, ahogy én gondolom. De talán van benne igazság. Roderick! Te tetted ezt!

Ezeket a cikkeket olvastad már?