Kylian Hazard: „Egy nagy családban érzem magam”


Kylian Hazard a nyári szünet után a felkészülés második szakaszában csatlakozott keretünkhöz, és szemmel láthatóan sikerült beilleszkednie, Jonathan Heris és Loic Nego társaságában tölti a legtöbb időt, nem is véletlen, hiszen a belga fiatal ember még töri az angolt, és leginkább a francia nyelvre hagyatkozik, amikor kommunikálni kell. Ezért csapattársai segítsége elengedhetetlen, hogy megtalálja helyét a csapatban és felvehesse a ritmust a pályán is. Ezzel azonban egyáltalán nincs gond, hiszen Hazard már a második félidő első percétől fogva komoly tempót diktált a jobb oldalon. Most őt kérdezzük, hogyan érzi magát a csapatban, milyen volt az első komoly mérkőzés a hosszú kihagyás után.

 

Remekül érzem magam a csapatban, fáradtságnak a jelét sem érzem, persze az edző meghajtja a csapatot rendesen, de ez természetes, a legjobbat akarja belőlünk kihozni, és mi úgy érzem, hogy ebben tökéletes partnerek leszünk – meséli Kylian Hazard. – Az első naptól fogva megkaptam minden segítséget és támogatást, és bár a belga sajtóban terjengtek ilyen hírek, hogy kiégtem, erről szó sincs. A csapattársaim bebizonyították számomra, hogy van keresnivalóm a pályán, és az edzőtől meg is kaptam a lehetőséget, hogy bebizonyítsam, technikailag felkészült vagyok a megmérettetésre. Több, mint egy hónapos kihagyás után, a nyári szünet végén most játszottam először úgymond tétmérkőzésen, és már nagyon hiányzott a labda. Hiányzott a játék, a lehetőség, hogy a pályán szerepet kaphassak. A Gent ellen a második félidőben léptem pályára, az edzőtől azt az utasítást kaptam, hogy mozogjak be minél többet a védelem mögé, próbáljuk a széleken kihúzni a Gent védelmét, hogy a csatárok be tudjanak mozogni. Úgy érzem, hogy mind labdaszerzésben, mind sebességben jól teljesítettem, de látszik, hogy még rengeteg munka vár rám, ha igazán hatékonyan akarom segíteni a csapatot. Ma volt egy hosszabb eligazítás, amelyen megbeszéltük a mérkőzés elemeit, összegyűjtöttük a tapasztalatokat. Ez a fajta edzői mentalitás a kulcsa annak, hogy hétről-hétre javuljon a csapat teljesítménye, odafigyeljünk egymásra, és keressük a lehetőségeket úgy a pályán, mint az élet más területein is. Ez fontos lépés számomra, a karrieremben, ezért úgy érzem, hogy a legjobb helyre kerültem, mikor Újpestre szerződtem.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy léptem nyomon összehasonlítják a testvéreivel, csak ennyit válaszolt: „Nem érdekel.”

Kép és szöveg: ujpestfc.hu

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/13949/pics/lead_800x600.jpg
felkészülés,Hazard,Játékoskijáró
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?