Sallói Dániel: „megkaptam a bizalmat, élni akarok vele"


Sallói Dániel az Újpest FC második csapatát fogja erősíteni, de bízik a folyamatos edzéslehetőségben és a feljátszásban az első csapatnál. Egy mérkőzéssel a háta mögött a lila-fehér színekben játszó csatár mesélt arról, hogyan sikerült a beilleszkedés, hogyan érezte magát a mérkőzésen, és szemezgettünk az amerikai pályafutásából és a tervekből is.

Egy évet töltöttem a Sporting Kansas utánpótlás akadémiáján, mondanom sem kell, hogy rendkívül magas színvonalú képzés folyik az Egyesült Államokban, és azon túl, hogy az akadémián kaptam játéklehetőséget, sokszor feljátszhattam a felnőtt csapatba is, ami nagyot dobott mind az önbizalmamon, mind a technikai fejlettségemen. Ezért mondhatom, hogy kortársaimhoz képest már sokkal több tapasztalattal rendelkezem, mint az átlag – meséli az ifjabb Sallói. – Az egy éves kinti akadémiáskodás után természetesen több lehetőség is szóba jött Magyarországon, vagy a Vác vagy a Vasas színeiben folytathattam volna, s kezdetben az Újpestnek nem indult második csapata, így ez nem jöhetett számításba. Amikor azonban kiderült, hogy ettől a szezontól fogva a klub indít csapatot az NB3-ban, egyértelmű volt, hogy visszatérek nevelőegyesületemhez. Nagyon boldog vagyok, hiszen újpesti vagyok, itt nevelkedtem, jó érzéssel is tértem ide vissza."

Arról érdeklődtünk, hogy mennyire sikerült beilleszkednie a csapatba, hogyan érzi magát az edzőtáborban.

Kint sem volt gond a beilleszkedésemmel, hiszen a csapattársak hamar bevettek, megkaptam minden támogatást. Ez a fajta mentalitás egy profi klubnál nem csak elvárás, hanem belülről jön, és Újpesten sincs ez másképp. Nagyon kedves mindenki, öröm itt játszani, edzeni, mert bármi kérdésem van, fordulhatok az újakhoz és a régiekhez egyaránt, megtaláljuk a választ közösen. Ismertem Tóth Patrikot, Gubacsi Zolit és Kabát Petit régebbről, de a többi játékost is ismertem látásból, így már megvolt a fogadó keret meg a többé-kevésbé közös ismeretség. Amikor csatlakoztam az edzőtáborhoz, egyből befogadtak, és az edző is bizalmat szavazott nekem. Tegnap előtt lejátszottuk a Gent elleni felkészülési mérkőzést, amelyen az edzőtől tizenöt percet kaptam, többször is sikerült labdát szereznem és a kapu elé is eljutottam, sajnos a végjátékban kapufát fejeltem, de szerencsére így alakult ki a helyzet, amelyből végül Nego megszerezte a győztes gólt. Tehát igyekszem a lehetőséggel élni, és pozitívan nézni az eseményeket, és a legtöbbet kihozni a helyzetből. Ezt a szemléletet támogatja az edző is, és látom, hogy a csapat is igyekszik minél pozitívabban futballozni, teljesíteni. Édesapámnak és a klubnak köszönöm ezt a fantasztikus lehetőséget és remélem, hogy a csapatban gólokkal tudom meghálálni a belém fektetett bizalmat.”

Forrás: ujpestfc.hu

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/13960/pics/lead_800x600.jpg
felkészülés,Játékoskijáró
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?