Gubacsi Zoltán, a jobb bekk


Sorozatunk következő állomásán jobboldali védőnket, Gubacsi Zoltánt szólaltattuk meg, és arról kérdeztük, hogy pályafutása elején mikor és hol kezdett futballozni. A beszélgetés során Zoli megemlítette, hogy már idén év elején a klubunkhoz került, de a több játéklehetőség reményében az NB3-ban is futballozott.

„Szigetszentmiklóson, lakóhelyemen kezdtem el futballozni öt évesen, a labdarúgás iránt érzett szeretetem korán megmutatkozott. A lelkes és sikeres kezdetek után édesapámmal Budapest felé vettük az irányt. A Goldball-nál folytattam, amely egy nagyon népszerű utánpótlás nevelő egyesület, tényleg felsőfokon végzik a munkájukat, sokat köszönhetek annak a klubnak. A klub 2007-ben lépett együttműködésre a Budapest Honvéddal, később ezt az együttműködést még szorosabbra fűzték. Onnan kerültem át a Ferencvároshoz, ahonnan a következő állomás karrieremben az Újpest FC volt, a magas szintű nevelés és több játéklehetőség reményében. Tizenhárom éves koromtól négy éven keresztül itt játszottam, általában egy évvel idősebb korosztály keretein belül kaptam játéklehetőséget. Ez azt jelenti például, hogy tizenhat évesen az U17-es csapatnál, de például tizenhét évesen már az U19-es csapatnál játszottam. Ezután kerültem ki Olaszországba, ahová Magyarországra ellátogató olasz játékosmegfigyelők javaslatára hívtak meg. Másfél évet töltöttem el az olasz akadémián, és a sikeres szereplésemnek köszönhetően az első két évben kint megrendezett tornán sikerült a legjobb védő címet is kiérdemelnem. Ez nagy büszkeséggel tölt el mind a mai napig, hiszen nem csak itthon, de kint is nagyon nehéz érvényesülni a komoly versenyhelyzet miatt. Ezt követően mind az U18-ben, mind az U19-ben bekerültem a korosztályos válogatottba.”


A karrierje következő állomása az Újpest FC volt. Gubacsi Zoltán január óta klubunk játékosa.

„Januárban ajánlott fel a klub profi szerződést, de a több játéklehetőség reményében kölcsönbe Diósdra kerültem. A Diósdi TC-Select az NB3-ban harmadik helyet ért el 47 ponttal a Budaörs és a Győri ETO mögött a 2014/15-ös szezon végén, ezzel borzéremmel állhatott a nyugati főcsoport tabellájának harmadik fokán. Ez azért nagy siker, mert félévkor a tízedik hely körül állt a csapat, de akkor sok fiatal játékos érkezett, és ennek a frissítésnek köszönhetően rendkívül sokat javult a csapat teljesítménye.”

Nem kerülhettük meg a kérdést, hogy sikerült-e beilleszkednie a csapatba az edzőtábor során, illetve arról is érdeklődtünk, kikkel alakított ki szorosabb ismeretséget védőnk ez alatt a pár hét alatt.

„Több edzőtáborban is részt vettem már eddigi pályafutásom során, és azt kell, hogy mondjam, az itteni körülmények jók. Az edzések rendkívül fárasztóak, de a stáb megpróbálja mindenkiből kihozni a maximumot, és azt hiszem, ezért mindenféleképp elismerést érdemelnek. Az olasz edzésekhez képes kicsit más, hiszen ott leginkább csak a taktikai elemek kapnak hangsúlyt, míg itt sokkal szerteágazóbban foglalkoznak velünk az edzők. Kint a védekezésé volt a főszerep, de ment is, mert az első évben harmadikok lettünk úgy, hogy a Juventusszal pontosztozkodás volt, és a gólarány döntött, második évben pedig már a dobogó második fokán végeztünk. De visszatérve az edzőtáborhoz, szerencsére a dupla edzések mellett vannak időnként regenerációs napok, amikor a napi egy edzés mellett van időnk egy kicsit lazítani. Ilyenkor előkerül a kártya, az Xbox, illetve van idő egy kicsit bővebben beszámolni az otthoniaknak is, hogy hogy vagyunk.”

Régebbről ismert Zoli már pár játékost, most ők segítenek a beilleszkedésben, hiszen sokan egy cipőben járnak.

„Tóth Patrikot és Sallói Danit ismertem már, hiszen régebben velük játszottam egy csapatban. Most az edzőtáborban megismertem Bencét, akivel szobatársak vagyunk, nagyon jól kijövünk egymással. Velük tartom főként a kapcsolatot, rajtuk keresztül ismerhetem meg a többieket is.”

Végezetül a tábori tapasztalatok alapján arról is érdeklődtünk, hogy mik a tervei.

„Köszönöm Nebojsa Vignjevicsnek, hogy harminc perc játéklehetőséget kaptam az előző mérkőzésen, és a munkámmal és küzdeni akarásommal szeretném elérni, hogy a későbbiekben is számítson rám a stáb. Természetesen rengeteg munka van még a szezonkezdésig, és már alig több, mint egy hét az első bajnoki mérkőzésig, ami igencsak rövid idő, főleg úgy, hogy sokan nemrég csatlakoztak a kerethez. De az edzők és mi játékosok is minden nap azon dolgozunk, hogy egy jó csapat álljon össze. Ebben akarok partner lenni.”

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/14314/pics/lead_800x600.jpg
felkészülés,Gubacsi,Játékoskijáró
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?