Döntetlen hazai pályán


A rekkenő hőség rányomta bélyegét az első félidő elejére. Nagy helyzet nem alakult ki, mindkét védelem magabiztosan állt a lábán. A vendégek tördelték a játékot, nem állt érdekükben a folyamatos futball. Aztán az ivószünet után, a 36. percben Hazard adta be oldalról laposan a labdát Perovicsnak, aki 25 méterről, jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0).

Azt gondolhattuk, hogy a mezőnyfölényünk újabb gólokat eredményez majd, ezzel szemben a Puskás Akadémia két perc alatt fordított. Előbb a 45. percben Sallai Roland fejelt kapufás gólt (1–1), majd az első féldiő hosszabbításában Pauljevics beadására nem érkezett egyetlen felcsúti sem, de Herisről a kapuba pattant a labda (1–2).

Az eredménynek megfelelően jobban, nagyobb lendülettel kezdtük a második félidőt. Az 56. percben Suljic gyanúsan esett el a tizenhatoson belül, de nem ért tizenegyest, sőt Asmir kapott sárgát. A folytatásban is beszorítottuk a Puskást, de Pogacsics Krisztián nagyokat mentett a vendégek kapujában. 

A 90. percben aztán Suljic hat méterről eltalálta a kapufát, a kipattanóra érkezett Bardhi, aki a kapu közepébe lőtt (2–2).

Összességében jobbak voltuk, igazságtalan lett volna, ha kikapunk. 

„Nem mondanám, hogy siker számunkra ez az eredmény, hiszen győzelmi várakozásokkal érkeztünk a mai mérkőzésre - idézi Nebojsa Vignjevics a mérkőzés utáni értékelését az ujpestfc.hu. - A Puskás Akadémia azt a játékot játszotta, amit vártunk tőlük, hiszen behúzódtak a kapu elé és várták meg pillanatot, amikor hibázunk. Ezekből veszélyes kontratámadásokat indítottak. Tudtuk, hogy Lencse, vagy Pauljevics veszélyes, gyors játékosok, számoltunk velük. Az első félidőben a gól után kicsit a félidő végét vártuk, ráültünk az eredményre, nem volt meg a megfelelő koncentráció. Két olyan helyzetből tudott fordítani a Puskás Akadémia, amikor teret engedtünk nekik, és ezt ki is használták. Mi is alakítottunk ki helyzeteket, nem is keveset, azonban ezekből nagyon kevés volt kapura veszélyes. Sok passzt és könnyű labdákat adtunk el, ami különösen veszélyes egy ilyen gyors és erős csapat ellen. A második félidőben számítottunk arra, hogy sikerül gólt szerezni, de ez csak nagyon későn sikerült. Nehéz kilencven percen keresztül fenntartani ugyanazt a tempót, ritmust, különösen egy Puskás Akadémia ellen. Jól szervezett és gyors csapatról beszélünk ugyanis. A végén úgy érzem, megérdemeltük a második gólt, hiszen végig nálunk volt a labda. Ma is és korábban is jellemzően az volt a probléma, hogy ha el is jutunk a tizenhatosig, nincs meg az a befejezés, ami eldönti a mérkőzéseket. Úgy érzem, hogy a fiatal játékosokra nehezedő nyomás is közrejátszott abban, hogy sokan nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit vártunk. Összességében azért örülök, hiszen pontot szereztünk, és sok sikert kívánok kollégámnak is a bajnokság további mérkőzéseihez.”

(fotó: ujpestfc.hu)

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/19694/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?