Valahogy nyerni...


Mi lenne? Nyer az Újpest!

Mondhatnám, hogy iksz lesz, de nem teszem. Benne van, hogy kikapunk, de így csütörtökön szóba sem jöhet, hogy nem mi győzünk. Évek óta úgy vagyok én a bajnoksággal, hogy nekünk nincs tétje semmi másnak csak ennek a meccsnek. Nem leszünk bajnokok, dobogósok sem nagyon, kiesni sem fogunk. Vessenek rám követ, de az nekem meg mindegy, hogy negyedikek vagy hetedikek leszünk-e a végén. Csak a Ferencváros nevű csapatot győzzük le oda-vissza.

Ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik először böjtölt. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes esztendőkben alig örülhettünk győzelemnek a zöldek ellen. Rettenet volt, hirtelen csak a 1994 őszén játszott Üllői úti derbi ugrik be pozitív élményként abból az időszakból. Igaz, ezen a meccsen 3–0-ra nyertünk. Apámmal voltunk a meccsen, s mivel akkor még nem volt kártya (se), a Gyáli út felőli oldalon ültünk. Mindannyian tudjuk, hogy milyen az, amikor az ember „befelé” örül, magában ugrik fel a góloknál. De még így is jó volt, hogy körülöttem mindenki szomorkodott, én meg nem.

Aztán 2000-ben volt egy Magyar Kupa-meccsünk a zöldek ellen otthon, Herczeg Miklós duplájával nyertünk. Az Üllői úton is volt egy meccs ebben a sorozatban, akkor meg tizenegyesekkel nyertünk.

Aztán 2004-ben kezdődött a jó sorozatunk, amikor Mészöly Géza csapata otthon és idegenben 1–0-ra nyert.

Két meccs van, amit az elmúlt tíz évből nem felejtünk el. Az egyik az Üllői úti 2–1. A 90. percben még a Ferencváros nevű csapat vezetett és emberhátrányba is kerültünk. A 96. percben pedig már ünnepeltük a második gólt. Nem voltam ott, de azt tudom, hogy úgy ordítottam otthon, hogy még a szomszéd kutya is ugatott.

A 6–0-on ott voltam. Elképesztő volt. Simon Krisztián parádéja maradt meg igazán, no meg Mitrovics bombagólja.

Most nem kell hatot rúgni, nem kell a hajrában fordítani. Semmi sem kell. Csak valahogy nyerni. Mert nekünk csak ez a meccs van. A többi nem számít. Annyira. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/20221/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?