Épp öt éve volt a 6–0


A Ferencváros, akkor éppen a harmadik helyen állt, az Újpest meg a kilencediken. A "hurrá pesszimista" lila-fehérek a meccs előtt adták volna az ikszet. A vendégek nagyon nem, sőt biztosak voltak benne, hogy az Üllői úti csapat simán nyer majd. 

Jó egy órával a meccs előtt kiderült, hogy az Újpestben a bal szélen Böőr Zoltán szerepel majd, a jobbon meg Simon Krisztián. A Ferencvárost akkor Prukner László készítette fel, s a legendákban az szerepel, hogy a zöld-fehérek vezetőedzője kifejezetten örült annak, hogy a bal oldalon egy rutinos - a vendégek szerint talán öreg - játékos szerepel. Ott lehet megnyerni a meccset – mondták. Hogy Böőr Zoltán, az újpestiek mostani technikai vezetője kulcsfigura volt, az ma már nem is lehet kérdés. 

Először is elindította azt az akciót, amelynek a végén Simon Krisztián megszerezte a vezetést. Aztán a 39. percben kiállították róla Marek Heinzt. Arról a mai napig lehet vitázni, hogy jogos volt-e a piros lap, vagy nem, de tény: kiállították a vendégek légiósát. Három perccel később Böőr Zoltán beadásából Tisza Tibor megszerezte a második újpesti gólt. 

És akkor a zöldektől jöhetett a sok ha... Ha nem kap pirosat Heinz. Ha Prukner László kétgólos különbségnél, emberhátrányban nagyobb hangsúlyt fektet a védekezésre, akko nincs a kivégzés. De lett. 

A második félidő elején Tisza-Simon-Rajczi hármas összehozott egy olyan gólt, ami oktatófilmekbe illik, aztán Mitrovics lőtt egy bombagólt (ebben is benne volt Böőr Zoltán). Húsz perccel a vége előtt Simon és Rajczi nullázta le a vendégek védelmét. 

Ötnél majdnem vége lett a meccsnek, mert a vendégek drukkerei meglehetősen nehezen viselték az ötletes újpesti futballt és elkezdték lebontani a szektorukat. Szerencsére nem szakadt félbe a meccs, így Tisza Tibor megszerezte a hatodikat – szintén egy szélről indult akcióból. 

Ilyen száz évente egyszer van. Ott voltam, láttam, így elhittem, hogy megtörtént, így nem is kérem, hogy legyen holnap is hat. Ezt nem is lehet ötévente megismételni. Nem is kell. Holnap a fele is elég. A harmada is. Sőt a hatoda is, csak nyerjünk. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/20746/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?