Elfáradt a kapcsolat


Nézzük a szikár tényeket:

1. Három forduló óta nem szereztünk pontot, emellett hat mérkőzés óta nem tudtunk nyerni, hiszen a vereségek mellett, három döntetlen szerepel a mérlegben.

2. A bajnokságban eddig két alkalommal nyertünk, csak a két újoncot, a Vasast és a Békéscsabát győztük le.

3. Mára oda jutottunk, hogy egy pont választ el minket a kieső helytől. Vagyis, az MTK és a DVSC ellen következő meccseken nyerni kellene, mert rosszul néz majd ki a tabella a bajnokság első harmada után.

4. Kilenc meccsen tíz gólt szereztünk,  A góllövőlistát vezető Böde Dániel egymaga tizenegyet.

5. Az utolsó három meccsen hét gólt kaptunk, ezek közül hatot az utolsó negyedórában. Diósgyőrben a 90. percben vezettünk, mégis kikaptunk. A Ferencváros ellen is mi voltunk előnyben, mégsem szereztünk egy pontot sem.

6. Mihalo Perovics az egyetlen játékosunk, aki legalább két gólt szerzett a szezonban. Mégsem ő a kezdő – Fehérváron keretben sem volt –, hanem a gólja után önmagát fotózgató Diagne.

7. Be kell látni, hogy az új igazolások nem jöttek be igazán. Nemanja Andrics játszik ugyan, de nem szerez gólt, Balázs Benjámin jó, de előre veszélytelen, Diagne egy páva, Filkor Attila hosszú sérülés után tér vissza, Kylian Hazard szombaton már keretben sem volt, Kálnoki Kis Dávid, még csak-csak, Kovács Zoltán jól ül a padon, Mohl Dávidban van gól és hiba is, Windecker József sérült, Sallói Dánielnek nagyobb a füstje, mint a lángja, Kecskés Ákosról semmit sem tudunk, Nagy Tibor alig játszott, Cseke Benjámin sem sokat, azt nem is értem, hogy Gubacsi Zoltán miért nem szerepel a keretben.

Ennyi.

Körülbelül ezért tartunk itt. Nebojsa Vignjevics felelősségéhez nem férhet kétség. Nincs olyan, hogy egy csapat a 90. percben még vezet, de a végén kikap, majd egy fordulóval később ugyancsak előnybe kerül, de ismét veszít. Az összeállításban is rendre van hiba. Meg lehet nekem magyarázni, hogy ez a Heris ilyen meg olyan jó futballista, de szerintem csak egy, a hazánkban futballozó nagyképű, a magyar labdarúgást lenéző, légiósok közül.

Az angol másodosztály vonzó számomra, szerintem illenék oda, ahol megállják a helyüket a magas és erős játékosok. Úgy vélem, az angol második vonal még mindig négyszer olyan erős, mint a belga élvonal. Az Újpestben középhátvédet játszok, ami egyre inkább zavar, mert szeretnék több szerepet vállalni a támadásokban, az edző azonban ezt nem engedi meg.” – nyilatkozta Heris „szerényen” tavaly decemberben egy belga lapnak. Én meg mondanám, így hirtelen fejből: MTK 0–4, vagy Honvéd 2–2 és tegyük hozzá a tegnapi meccset is, ami Heris lelkén (is) szárad.

Visszatérve Vignjevicsre. Nagy szerepe volt abban, hogy Dusan Vasziljevicsnek el kellett mennie, hiszen nem tudta kezelni a középpályást, aki a csapat egyik legjobb futballistája volt, ma meg már a Honvédban futballozik. Ugyanez igaz Asmit Suljicra, akivel ugyancsak nem találta meg a hangot az edző, így a bosnyák már a Videoton játékosa.

Lehet, hogy eljött a váltás ideje, mert az Újpest és Vignjevics kapcsolata jól indult ugyan – a kupagyőzelmet nem felejtjük el! –, de mára elfáradt. Talán, ha most lépne a tulajdonos, akkor még a nagyobb baj előtt tudna belenyúlni a rendszerbe. Amíg nem késő...

Mi legyen Vignjevics sorsa?

Szavazok

Címkék: Vignjevics
https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/21033/pics/lead_800x600.jpg
Vignjevics
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?