Nebojsa, köszönjük!


Azt kell gondolnom az MTK elleni meccsünk után, hogy Nebojsa Vignjevics nem ért a szakmájához, de legalábbis elfelejtette, hogy miként kell meccset nyerni egy csapattal. Vicc, ami hetek óta történik Újpesten.

Most csak azért nem kaptunk ki a hajrában, mert kettővel vezettünk. Teszem hozzá nem rajtunk múlt, hogy nem vereség lett a vége, hanem a háromból kettő tizenegyest kihagyó MTK-n.

Mindent megpróbáltunk, hogy az MTK ne kapjon ki a Szusza Ferenc Stadionban. A három büntető mellett, a jobbhátvéd Nagy Tibor odapasszolta a labdát volt csapattársának Torghelle Sándornak, aki gólt is szerzett – a saját nevelésű, ugyancsak jobb bekk Gubacsi Zoltán, meg a kispadra sem kerülhet. Vicc az egész...

Illetve dehogyis az.

Digane koppintott gólöröme (Fotó: Réti Zsolt/Facebook)Fokozzuk még. Itt van ugye ez a Diagne, aki nem ügyetlen, még gólokat is szerez, de közben meg nehéz eldönteni, hogy rémesen egoista, vagy csak Mario Balotellit utánozza. „Why always me?” írta a pólójára a légiósunk, aki másolta az olaszt, aki még a Manchester City játékosaként viselt alápólót ezzel a felirattal. Meg kellene próbálni, hogy Diagne fel tudja-e venni a megkülönböztető mellényt. Ha nem, akkor lehet, hogy oldalági rokonok az olasszal.

A lényegen mondjuk nem változtat ez sem, hiszen hét meccs óta nem tudunk nyerni. Ugyanilyen szériánk volt az előző bajnokságban is. Kétségünk ne legyen most sem rúgják majd ki Vignjevicset. Pedig talán az javítana valamit az újpesti közhangulaton. Mert ami most van, az olyan, mintha nem is lenne semmi.

Az, hogy sorozatban a harmadik meccs végét rontja el a csapat, már biztosan szakmai kérdés. Emögött állhat az, hogy a játékosok nem bírják erővel, de az is, hogy Nebojsa Vignjevics végleg elveszítette a fonalat és amellett, hogy az összeállítást nem találja el – azt is elmagyarázhatná valaki, hogy mit keresett a kezdőben tegnap Szankovics... –, de „meccselni” sem tud mostanság. Nem, vagy nem jól reagál az ellenfelek lépéseire, így a megnyert meccseket is elveszítjük.

Ahogy az edző is a fonalat. Köszönhetően a vergődő Videotonnak megúsztuk, hogy a forduló után kieső helyen álljunk. De a következő fordulóban Debrecenbe kell menni. Ne legyen nekünk nyolc...

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/21219/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?