Diagne jött, látott, nyertünk és megy?


Na ugye, hogy lehet nyerni a Groupama Arénában! Hogy egy ismerősömet idézzem: már kívül belül lila lett a stadion.

Az Újpest ismét bekerült a történelemkönyvbe ugyanis az első csapat, amely győzni tudott a Ferencváros új otthonában. A zöldek több mint két éven át veretlenek voltak otthon, ám jött a szombat, érkezett Diagne és megszületett az első vendégsiker.

A meccsnek számomra két csúcspontja volt. Az első az, amikor a 45. percben Nalepa a kapunkba juttatta a labdát. Előttem ölelkeztek, csókoloztak a hazai szurkolók, miközben Ring asszisztens javában integetett a zászlójával, mert lesről esett a gól. Meg is böktem az egyik ünneplő vállát, hogy ugyan nézzen már jobbra. Arcára fagyott a mosoly és nem csak a hideg miatt.

A másik meg természetesen Diagne gólja volt. Róla írtam már hideget meleget. Azt továbbra is tartom, hogy nem százas a szenegáli fiatalember, de azt el kell ismerni, hogy nagyon tud futballozni. Nyilván nyugaton száz olyan csatár van, mint ő, sőt még jobbak is, de az már biztos, hogy ő az NB I egyik legjobb légiósa. Hét meccs óta mindegyik találkozón gólt szerez, ezt nem kell megmagyarázni. Ráadásul a találatai rendre győzelmet, vagy pontot érnek.

A helyzet az, hogy most ő az Újpest játékának a kulcsa. Ő hozza azt, amit Ojotól vártak a Megyeri úton. Említett nagydarab légióst egy éve úgy harangozták be, hogy olyan játékos, amilyen még nem futballozott mifelénk. Végül is igaz volt, hiszen kevés ilyen gyenge futballista érkezett Magyarországra külföldről. Ellenben Diagne-ról semmiféle információnk nem volt. Azonban egyszer csak elkezdett gólokat szerezni. A történelmi sikerig és a második helyig vitte a csapatot.

Már csak az a kérdés, hogy meg tudja-e, meg akarja-e tartani őt a klub télen. Biztosan piacképes játékos, sőt az is valószínű, hogy érkezik érte ajánlat. Ha így lesz, akkor kiderül, hogy Roderick Duchatelet tulajdonos számára küldetés egy sikeres Újpest felépítése, vagy egyszerűen üzleti vállalkozás. Félek inkább az utóbbi. 

Most azonban ne aggódjunk ezen, hanem örüljünk a történelmi sikernek és kívánjunk boldog karácsonyt a zöld-fehérek szimpatizánsainak. Az ajándékot szombaton otthagytuk az Üllői úton. 

Címkék: Diagne
https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/23125/pics/lead_800x600.jpg
Diagne
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?