Emir Granov: elegancia és más semmi


A 2000-es nyár légiósáradatot hozott a Megyeri úton. Az átépítés alatt álló stadionban meccset rendeztek a klubnál próbálkozó légiósok között, többnyire a volt jugoszláv tagállamokból érkezett labdarúgók mutatták meg tudásukat. Emir Granovnak nem kellett játszania, őt teszt nélkül szerződtette a klub.

Irgalmatlan meleg nyári nap volt. A kékek és a fehérek küzdöttek a pályán – a közel harminc játékosból egyetlen egyet sem igazolt le a Kisteleki István vezette edzői stáb – miközben Teodoru Vaszilisz pályaedző egy napszemüveges, öltönyös ember társaságában ült a lelátó legfelső sorában. 

Nos ő volt Emir Granov, akinek nem kellett megmutatnia a tudását, mert ő egy sztár volt. Legalábbis Boszniában, ahonnan a Megyeri útra érkezett. Mondjuk nem csoda, hiszen eddigre már egyszeres válogatottnak mondhatta magát. S már túl volt egy portugáliai szerződésen: a Farense szerződtette, s 15 mérkőzésen 1 gólt szerzett, igaz azt a Sporting ellen, hogy sokan lássák.

Próbáltunk vele beszélni a lelátón, de egyetlen kérdésre sem reagált – egészen pontosan arcizma sem rándult.

Sztár volt, na!

A nyári felkészülés alatt beszéltem az egyik újpesti kapussal, természetesen szóba került a csatár is. „Mit mondjak? Itt van két hete, de nekem még nem lőtt gólt...”

Ez előrejelezte, hogy Granov sem váltja meg a világot.

Az első bajnokin nem szerzett gólt, a másodikon a DVSC ellen 8–3-ra megnyert meccsen viszont igen. Egészen pontosan egy beadás után a tizenhatoson belül előredőlt és a tarkójáról a kapuba pattant a labda.

És ennyi...

Hat mérkőzés és ez a tarkós gól.

Télen aztán hallani lehetett, hogy Dél-Koreában köt ki. Sőt állítólag összeraktak neki egy videót, amint 14 gólt szerzett. Nemhogy Újpesten nem lőtt annyit, de a pályafutása során sem biztos, hogy volt annyi.

Végül aztán országos megdöbbenést keltve a spanyol élvonalba igazolt, a Rayo Vallecano labdarúgója lett. Egy mérkőzésen, nyolc percet kapott és befejezte a futballt.

Bosnyák lapok írtak róla korábban, hogy az apja hívására hazatért Boszniába és megalapították a Granoff nevű divatcéget, amely elegáns öltönyöket és kiegészítőket forgalmaz. Honlapjuk szerint immár nyolc boltjuk van a régióban. Granov megtalálta a helyét. 

Felkészül: Radek Sloncík, Lubos Kozel, Roland Praj, Densill Theobald, Li Do Kwon, Dennis Dourandi, Christian-Bodiong Ebala

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/23878/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?