Jöttek a csehek – nem volt rossz, de jobb is lehetett volna


Többen voltak a REAC elleni edzőmérkőzésen, a frissen átadott műfüves pálya mellett, mint manapság egy átlagos MTK-meccsen. A felfokozott várakozás és kíváncsiság nem volt véletlen. Akkor már lila-fehérben futballozott a cseh Robert Wagner, aki az elmúlt másfél évtized egyik legjobb légiósa volt, de csatlakozott hozzá két honfitársa Radek Sloncík és Lubos Kozel is. A középpályás és a védő olyan életrajzi adatokat tudott felmutatni, hogy ismét biztos lehetett benne mindenki az Újpestnél, hogy újra szárnyalni kezd a csapat.

Radek Sloncík korábban 17-szer szerepelt a cseh válogatottban, ami azért nem volt egy rossz csapat. Hazája egyik legjobb labdarúgójának tartották. A magyarországi bemutatása után azonnal érkezett a hír, hogy „nincs térde.” Nos ez így persze túlzás volt, hiszen volt – nem is egy, hanem egyenesen kettő –, de a válogatott formától messze volt. Harminc meccsen kapott szerepet, egy gólt szerzett. 2003-ban távozott Újpestről, 2011-ben pedig befejezte a profi futballt. Manapság a Baník Ostrava egyik utánpótlás-edzője.

Lubos Kozellal még nagyobb problémák voltak. Jelenleg a Dukla Praha vezetőedzője, a korábbi kilencszeres cseh válogatott belső védő. A Slavia Praha-tól érkezett Újpestre, ahol sokat volt sérült. Távozása után nem sokkal fel is hagyott a labdarúgással. Edzőként sikeresnek mondható, hiszen 2009 óta dolgozik jelenlegi klubjánál, amelyet 2011-ben fel is hozott a második vonalból az elsőbe.

Sloncík és Kozel is részese volt a 2002-es Magyar Kupa-sikernek, valamint a 2002-es Szuperkupa-győzelemnek. Ennek ellenére is mondhatjuk, hogy sokkal több lehetett volna bennük.

Főleg, ha hozzávesszük, hogy ott volt velük a brazil Túlio...

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/23955/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?