Diagne és a helyettesítése


Diagne igazi sztár lett!

Csak a legnagyobb futballistákkal fordul elő, hogy hosszú heteken át zajlik az átigazolása körüli ügy. A szenegáli labdarúgóval kapcsolatban elég nagy az összevisszaság.

A csatár nem utazott el az Újpesttel az edzőtáborba – ez mondjuk eleve bosszantó, de ha a klub hozzájárult, akkor annak nyilván megvan az oka – mondván, hogy a portugál Sporting leigazolja. Nos mára úgy tűnik, hogy nem szerződteti a zöld-fehér klub a játékost. A biztosra vett transzfer először akkor bicsaklott meg, amikor kiderült, hogy a szenegáli labdarúgót nem is az első, hanem csak a második csapatban akarja szerepeltetni az együttes. Ehhez nyilván nem sok kedve van Diagne-nak. Aztán az is egészen érdekes volt, amikor kiderült, hogy a portugálok edzője olyan nagyon nem is ragaszkodik a játékos leigazolásához.

Aztán olasz lapok egybehangzóan állították, hogy a labdarúgó eladásával nem is az Újpest, hanem az előző klubja a Juventus jár igazán jól, mert az eladási ár fele az olasz egyesületet illeti, s miközben a torinóiak 30 ezer euróért vásárolták a labdarúgót, a lila-fehérek nyáron 400 ezret fizettek érte. Ennek fényében az olaszok nyeresége igencsak jelentős lehetne. A Megyeri úti klubnak pedig az az érdeke, hogy minél jobban verje fel a csatár árát. A Sporting viszont nem igen akar többet fizetni.

Mindeközben az Újpest csatárt igazolt – nyilván Diagne pótlására.

Vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint könnyen lehet, hogy az edzőtábort kihagyó, vagyis nem igazán jó edzettségi állapotban lévő támadó mégiscsak a Megyeri úton marad. Hogy ez jó lesz-e az Újpestnek, azt egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy Diagne lélekben már nincs a Megyeri úton, hiszen a közösségi oldalon is átírta már a lakhelyét Lisszabonra. Az meg nem Újpest.

Emellett Nebojsa Vignjevic arról beszél a mai Nemzeti Sportban, hogy ő már a csatár pótlásán gondolkodik. Kabát Péter, Mihailo Perovic, vagy a frissen igazolt Viktor Angelov lehet a befutó. Ilyen sok csatár évek óta nem szerepelt az Újpest keretében.

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/24330/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?