Idegenben jó az iksz, a döntőben meg otthon leszünk


Bár simán nyerhettünk volna a Ferencváros ellen a szombat esti derbin, be kellett érnünk a 2–2-es döntetlennel és az egy ponttal. Ugyanakkor egy csomó jó dolog történt a biztosító nevű stadionban, olyanok, amire nem is számíthattunk.

Először is sokan azt gondolták, hogy az elmúlt hetek gyenge teljesítménye után átszalad rajtunk az FTC. Ehhez képest az első félidő hajrájában 2–0-ra vezettünk, ami még nekünk is megdöbbentő volt. Sőt Lencse lábában ott volt a harmadik is, de még 1–0-nál nem találta el az üres kaput. Pedig háromról csak nem jött volna vissza az FTC.

Szóval jól játszott a csapat és emellett nagyszerűek voltak a szurkolók is. Először is volt ugye koreográfia a meccs előtt – csak nálunk, a hazaiaknál nem. És aztán a kilencven percből mondjuk nyolcvanötben leszurkoltuk a ferencvárosi szimpatizánsokat. Pedig ők ugye nagyjából 9500-an voltak. A meccs után mondta egy zöld-fehér szurkoló ismerősöm, amikor a drukkerekről esett szó, hogy „most legalább énekeltek.” Ez is valami, de nem az igazi.

Fotó: Réti Zsolt / Facebook

Vegyes érzéseim vannak ezzel az egész szkenneres, kártyás dologgal kapcsolatban. Egyrészt a hangulatnak és a nézőszámnak baromi rosszat tett – ez tény. Másrészt olyan nyugodtan ballaghat be az ember a stadionba, mintha nem is a fővárosi derbire menne. Viszonylag kevés a trágárság a drukkerek közt, de valami hiányzik. Nyilván nem a pofonok, a dobálózás, hanem egy érzés, amitől tudja az ember, hogy meccsen van.

Visszatérve a futballra: sajnos be kell ismernünk, hogy Balajcza benne volt az első gólban. Nagyon rosszul jött ki, talán már nem először ebben a bajnokságban. Mondjuk még így, rossz formában is jobb, mint a kispadon ülő Kovács Zoltán, aki korábban szerepelt az NB I-ben, de egy értékelhető meccsére sem emlékszem. Sőt a kaposvári barátaim csúnyán röhögtek, amikor leigazoltuk. Na nem baj, majd nyáron veszünk egy kapust – remélem. Nem Balajcza helyére, hanem mellé, mert valószínűleg jót tenne neki a konkurencia.

Lényegében amúgy mindegy is, mert ebben a bajnokságban már neki is csak egyszer kell jól védenie: május 7-én a Ferencváros elleni MK-döntőben. Teszek rá, hogy mi lesz a Videoton elleni bajnoki végeredménye. Már csak egy meccs van az egész tavaszból. Azt kell valahogy megnyerni. A szombati teljesítmény mindenesetre biztató volt a finálé előtt. Idegenben amúgy meg jó az iksz, a döntőben pedig mi leszünk otthon a biztosítós arénában is. 

Más: ez volt a biztosító nevű stadion oldalán a meccs beharangozója. Csak szólok, hogy azért kapott két gólt az FTC, mert lefelejtettek két csillagot a címerünk tetejéről. Parasztok. 

Címkék: Szezon
https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/26777/pics/lead_800x600.jpg
Szezon
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?