Roderick maradj!


Nagy a baj, Diósgyőrben is kikaptunk.

Pedig Miskolcon még vezettünk is, egy teljesen jogos tizenegyes után – a hazaiakon és a tévériporteren kívül mindenki értette, hogy miért kaptuk a büntetőt, csak azon csodálkozhattunk, miért csak sárga lap járt Antal Botondnak miután megütötte a játékosunkat.

Végül is persze mindegy, hiszen a kikaptunk. Újra, de biztosan nem utoljára.

Legutóbb a 2010/2011-es bajnokságot kezdtük két vereséggel – halkan jegyzem meg, hogy akkor a nyolcadik fordulóban nyertünk először, az ötödik körben szereztünk először pontot, a bajnokság végén pedig a 13. helyen végeztünk. Ez utóbbi ebben a kiírásban biztos nem történik meg velünk, hiszen csak 12 csapat szerepel az NB I-ben.

Kíváncsian várom mi lesz ebből az egészből. Meddig lesznek türelmesek a vezetők azzal a Nebojsa Vignjeviccsel, aki az előző bajnokságban 10 meccsen keresztül maradt nyeretlen a csapattal, mégis a helyén maradhatott? Félek, hogy végtelenségig.

Az biztos, hogy a szurkolók türelme sokkal gyorsabban fogy, mint a tulajdonos Roderick Duchatelet-é. A belga ember nem az az ideges típus. Megtanulta az apjától, hogy nem kapkodhat és állni kell a sarat, még akkor is, ha tüntetnek ellene Belgiumban és Angliában is. Roderick is készülhet arra, hogy egyre gyakrabban kerül majd a neve és a "Takarodj!" felszólítás egy mondatba.

Nem tudom, hogy ez megoldást jelent-e majd a gondokra. Az biztos, hogy jelen helyzetben se most, se télen nem igazolhatunk játékost, vagyis úgy tűnik, hogy ezzel a csapattal kell leküzdeni az akadályokat.

És ezen a ponton mindegy is, hogy a belgával, vagy nélküle. Úgy vagyok vele, hogy ezt a helyzetet – a FIFA büntetést – Duchatelet hozta össze. Vállalja a következményeit. Tapadjon az ő nevéhez a klub legszörnyűbb szezonja.

Sőt ragaszkodom is hozzá, hogy maradjon a bajnokság végéig. Nézze végig, hogy mit csinált, hallgassa az ellene tüntető drukkereket. És ha kell, akkor szégyellje magát!

Utána mehet...

 

Címkék: Duchatelet
https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/28887/pics/lead_800x600.jpg
Duchatelet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?