Végre!


Úgy kellett Lázok János fejese, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Nem is volt csúnya gól, meg sokat is ért. Olyan három pontot, ami talán egy kicsit előrébb viszi a csapatot. Talán még a Vasast is le tudjuk győzni a jövő héten – bevallom azért nem sápadtam el attól, hogy a piros-kékek két győzelemmel tudták kezdeni a szezont, még akkor sem, ha az ország egyik legkisebb, de leghangosabb tábora már bajnokként ünnepeli a nyáron majdnem kieső csapatát.

Szóval nyertünk és most nincs ennél fontosabb. 

A héten egy cikk és egy hír rázott meg. A hír ugye az volt, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ügyesen kitűzte a tárgyalásunkat szeptember 15-re, vagyis jó két héttel az átigazolási időszak után döntenek arról, hogy szerződtethetünk-e új játékost. Az a baj, hogy ha igen, akkor sem tudunk már télig. Akkor amúgy ki kárpótolja majd az Újpestet? Jó, ez egy költői kérdés volt...

A másik egy írás volt, amit az Újpesti Torna Egylet Szurkolói nevű Facebook oldal hozott nyilvánosságra. 

MIÉRT ÉRI MEG "EZ" Duchateletnek?

Joggal teszi fel a kérdést minden lila szívű, Újpest érzelmű szurkoló.

Roderick Duchatelet 5 éves tevékenysége - lássuk be - nem sikertörténet. Valójában mindenkivel összeveszett akivel kapcsolatba került, már csak azok vannak mellette akiket fizet. 

Összeveszett az MLSZ-el. (Mondjuk ez nem volt nehéz) Nem találta meg a hangot az országos gazdasági, politikai szereplőkkel. Nem jutott közös nevezőre a sportot mindenben támogató helyi önkormányzattal, és a köztudottan lila szívű polgármesterrel sem. Majd miután az anyaegyesület UTE 600 milliós adósság átvállalással megmentette a felnőtt labdarúgást a csődtől és a szégyenteljes BLASZ 4-ben indulástól, az utánpótlás akadémiával is összeveszett. A szurkolói csoportokat egyszerűen semmibe veszi, sőt alázza azzal a kommunikációval amelyet alkalmaz. 

Ez a csapat eredményeiben akként mutatkozott meg, hogy jobbára a középmezőnyben, vagy az alsóházban végeztünk. A sikeres kupaszereplést sem lehetett forintokra és sikerre váltani, mert a nemzetközi szervezetekkel sem ápol jó kapcsolatot a "Duchatelet futball család". Sorra büntetik a család érdekeltségébe tartozó klubokat különböző kétes igazolások, átigazolások miatt. Ez a mi szeretett klubunkat is érinti. Idénre 2016-ra fogyott el a levegő teljesen. 0 azaz nulla pontos utolsók vagyunk, igazolási lehetőség nélkül, közepes játékkerettel, igazi befejező csatár nélkül, egy jó edzővel. (Mondjuk Ő rendszeresen felülteljesít megítélésünk szerint)

Akkor mégis miért éri meg annyira - hogy komoly ajánlattevőknek sem adják el a klubot - láthatóan elfogyott levegővel, szurkolói bizalom nélkül teljes ellenszélben sereghajtó csapatot menedzselni. 

Reméljük, hogy a nemzetközi szervezetek a büntetéseikkel amellyel a Duchatelet érdekeltségébe tartozó klubokat sújták nem csak a felszínt kapargatják. Csak bízunk benne, hogy nem a játékoskereskedelem, munkaerő áramoltatás, adóoptimalizálás, modern legális emberkereskedelem egyik állomása vagyunk sportszakmai célok nélkül.

Érdekes gondolatok. Nekem is eszembejutott már, hogy miért éri meg a belgának ez az egész, de annyira megmagyarázhatatlan, hogy nem is jutottam egyről a kettőre. Van egy olyan érzésem, hogy egyszer Roderick Duchatelet-vel együtt löknek minket a sírba. Addig ragaszkodik ez a belga fiatalember az apucitól kapott játékszeréhez, ameddig el nem rontja. Márpedig abban biztos vagyok, hogy eljön a pillanat, amikor az Újpest púp lesz a belgák hátán. A baj az, hogy nem tudják mivel szórakoznak. Nem tudják, hogy az Újpest Magyarországon mit jelent a szurkolóknak és úgy általában a labdarúgásnak. 

Majd megtudják. Csak nehogy késő legyen. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/29090/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?