Milliárdos sportfejlesztési program Újpesten


Két éves előkészítő tárgyalások végén 2016. szeptember 22-én írták alá azt a sportfejlesztési programot, mely az UTE, Újpest Önkormányzata, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködésében 100 százalékos állami támogatásból valósul meg.

Mint azt Őze István klubigazgató elmondta, a sportfejlesztési támogatás az UTE-n keresztül érkezik Újpestre, a megvalósuló létesítmények mind a hivatásos sportolók, mind a tömegsportolók igényeit kielégíti, a beruházások rekreácós és egészségmegőrző szerepet is betöltenek.

Dr. Tahon Róbert az előkészítő munkák koordinátora elmondta, hogy a fejlesztési program első ütemében egy multifunkcionális sportcsarnok, egy kézilabda pálya méretű edzőcsarnok, valamint 3 füves és 3 műfüves nagypálya valósul meg. A második ütemben felépül egy jég és curling csarnok, meghosszabbodik a futófolyosó, megújul az atlétika pálya, készül egy futókör a hosszútávfutóknak, valamint streetball, strandröplabda és teniszpályák is megvalósulnak.

Wintermantel Zsolt polgármester az aláíráskor kifejezte örömét hogy méltó módon készülhetnek versenyeikre Újpest olimpikonjai, de - mint elmondta - azért is öröm ezt a beruházási programot aláírni, mert nem csak a profi sportolóknak, hanem meghatározott feltételek mentén és időben, az újpesti nagyközösség számára is meg kívánják nyitni a területet.

(ute1885.hu)

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/30431/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?