Még idén visszaköltözhet az Újpest


Az Újpest FC ebben a bajnokságban eddig a Vasas stadionjában játszotta hazai mérkőzését, mert a Megyeri úti létesítményben felújítás zajlik – nagy átalakításról nincs szó, mondjuk úgy, hogy ráncfelvarráson esik át a 2001-ben átadott stadion. A beruházással kapcsolatban Őze István, az UTE klubigazgatója nyilatkozott az ujpest1885.hu oldalnak, s a beszélgetésben konkért dátumok is szóba kerültek a beruházással és a csapat visszaköltözésével kapcsolatban. 

"A stadion felújítása a jelenlegi információk alapján október 27-ig tart, ekkor kezdődhet meg a műszaki átadás – mondta az UTE igazgatója. – Ezt követően hibafelmérés és -javítás valamint hiánypótlás következik, ez várhatóan három hétig tarthat, persze ez függ a feltárt hiányosságok mennyiségétől és az időjárástól is. A csapat a Mezőkövesd (november 26.), vagy a Debrecen (december 10.) elleni meccsek valamelyikén térhet haza."

A Szusza Ferenc Stadion eddigi befogadóképessége 13501 volt, ám az igazgató elmondta, hogy a jövőben ez 12670-re változik majd. Mivel a hazai szektor átkerül a Megyeri útra, változnak majd a belépési és a parkolási szabályok is. 

"A Mildenberger utca eddig is a hazaiaké volt, és ez így is marad, de a Megyeri útról ezentúl az újpestiek érkezhetnek, így ilyen módon a közlekedés mindenképpen változik. Ez a hazai szurkolóknak feltétlenül kedvezőbb, kényelmesebb lesz."

A honlap értesülései szerint a felújítás után megváltozik majd a stadion tulajdonosi, bérlői viszonya, ám Őze István elárulta, hogy az ezzel kapcsolatos tárgyalások csak a munkálatok befejeződése után kezdődnek majd. 

Az UTE nagy lehetőséget kapott, hiszen mint arról mi is beszámoltunk az egyesület jelentős beruházás előtt áll: nemcsak ráncfelvarrás következik a létesítményekben, hanem jégcsarnokot, futballpályákat, sportcsarnokot is építhet az UTE.

"A pénz a fejlesztés nagy részére rendelkezésre áll – mondta Őze István. – Az UTE arra az álláspontra helyezkedett, hogy az összeg az újpesti önkormányzat számlájára érkezzen, hiszen a koncepció megvalósítását nem csak az élsport, hanem a tömegsport szempontjait is figyelembe véve kell végrehajtani. A döntést indokolja az is, hogy az UTE egy sportegyesület, nem építőipari vállalat, és a lebonyolításhoz a hivatalnak van meg az apparátusa, valamint a sportfejlesztések önkormányzati területeken valósulnak meg. Az anyagiak tekintetében egyedül a jégcsarnok kivétel, mely TAO-s pénzből valósulhat meg, vagyis erre a pénzt össze kell gyűjteni. A többi esetben a papírmunka sebessége határozhatja meg a projekt lebonyolítását. A sportpályák kialakítása jövő nyári terv. Bár a jelenlegi sportágak megkapják a működésükhöz szükséges feltételeket jelenleg is, de a nézők, szurkolók kiszolgálása nagyságrendekkel jobb lesz. A sportcsarnok sokkal méltóbb körülményeket ad majd például a röplabda csapatunk mérkőzéseinek látogatóinak, hiszen a lelátó befogadóképessége 500 fő lesz. Amit felelősséggel ki lehet jelenteni, az az, hogy az építkezés megkezdésétől számítva kb. másfél év a csarnok építésének időtartama. Szeretnénk, hogy még az idén megtörténjen az első kapavágás, de ez legkevésbé múlik rajtunk, és rendkívül nagy bizonytalansági tényező az időjárás is."

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/30894/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?