Stadion: a kivitelező szerint az Újpest FC-nél a megoldás kulcsa


Továbbra is megy a harc az Újpest-stadionjának átalakítása körül. Egy, most birtokunkba került levél szerint a Mester-Építő Kft. – vagyis a beruházás kivitelezője – már végzett volna, ám a biztonságtechnikai rendszer befejezésével akad némi probléma, ugyanis az Újpest FC-nél elakadt néhány fontos alkatrész. A kivitelező ügyvédje a Nemzeti Sportközpontoknak írt levelében megfogalmazza a beléptetőrendszer átadásával kapcsolatos problémákat, s ezek alapján úgy tűnik az Újpest FC-nél a labda.

A Vállalkozási Szerződés műszaki tartalma alapján a szerződés tárgyát képezte a stadion biztonsági rendszerének kisméretű bővítése, átalakítása. A munkaterület átvételét megelőzően az Újpest FC – az MLSZ tulajdonában, de az újpesti futballklub kezelésében lévő – a stadion biztonsági rendszer működtetéséhez szükséges hardver eszközöket leszereltette és birtokba vette.

A Mester-Építő Kft. szerződés szerinti teljesítéséhez szükséges az átalakított stadionbiztonsági rendszer módosított elemeinek beüzemelése. A beüzemeléshez szükséges hardver eszközöket az Újpest FC 2016. november 22-én csak részlegesen adta át, mely jegyzőkönyvben került rögzítésre. A további – a beüzemeléshez szükséges, és ekkor át nem adott – elemeket, eszközöket az Újpest FC-től továbbra sem kaptuk meg, annak ellenére, hogy ezek átadására többször ígéretet tett. Mindezekről az Újpest FC 2016. december 5-én nyilatkozott is az Önöknél tartott egyeztetés során, amelyet jegyzőkönyv is igazol.

A Szusza Ferenc Stadion átadása hónapok óta késik, pedig a sorsolás szerint március 4-én Újpest–Ferencváros derbit rendeznének a létesítményben. Az MLSZ, szakhatósági engedélyes hiányában nem hitelesítette a pályát, vagyis nem kapta meg a szükséges licencet, így a létesítményben meccset rendezni nem lehet.

A Mester-Építő Kft. szerint a helyzet kulcsa az Újpest FC-nél van, ám ameddig a cég nem veheti birtokba a szükséges eszközöket, addig nem fejezheti be a munkálatokat, nem tudja átadni a létesítményt. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/33354/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?