Kidobott 800 millió


A Szusza Ferenc Stadiont nem olyan régen vehettük újra birtokba, hiszen hosszú hónapokig foltozták, állítólag 800 millió forintért. Nos úgy tűnik ez kidobott pénz volt. 

"Az egész világot átutazom; Érted Újpest, nagy csapatom!"

Énekeljük már évtizedek óta, de arról mondjuk szó nem volt, hogy nekünk majd a hazai meccsekre is túránznunk kell. Mert ugye előbb a Fáy utca, aztán Kecskemét, a legfrissebb hírek szerint pedig Szolnok lesz az "otthonunk". Felháborító. Persze ne az első kettő helyszín, mert azokat a kényszer hozta, de ez a Szolnok már több a soknál. Szép a szolnoki aréna, esetleg Magyar Kupa-meccsen szívesen el is megyek oda a vendégbe, de azért, hogy a hazai pálya is az legyen egy kicsit sok. 

800 millióból foltozták a Szusza-stadiont – a felújítás szót azért kerülném… – és nem alkalmas egy nyomorult NB I-es meccs megrendezésére. Illetve nem lesz alkalmas, mert idén még jó. Ősztől már nem, mert a gyepet alá kell csövezni, fűthetővé kell tenni. Ezt a szabályt azért talán elég sokan tudták, de mégsem került be a foltozás közben a projektbe, nem fért bele a 800 millióba, vagy nem volt még esetleg egy kis állami pénz valahol. 

Van egy okos mondás, amely arról szól, hogy ha üldözési mániád van, az nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. Az embernek a fejéből nem megy ki, hogy ezzel az egésszel egy kicsit most a klub belga tulajdonosát, Roderick Duchateletet szivatják. A külföldi befektető korábban saját zsebből megcsinálta a gyepet, akkor persze még szó sem volt csövezésről, fűtésről. Most pedig megint rá mutogatnak – miközben ugye a Gávavencsellő B-nek is megcsinálta az állam a pályáját. 

Hogy most mi lesz azt egyelőre nem tudni. Minden azon múlik, hogy mennyire fontos Duchatelet-nek ez a projekt. Ha nagyon, akkor beáldoz még néhány tízmilliót. Ha kevésbé, akkor irány Szolnok…

Vagy persze jöhet megint a szokásos forgatókönyv, vagyis hátha valamit ki tud találni az UTE és megint megmenti a helyzetet, mint már nem egyszer az elmúlt években. 

Lényegében mindegy, de nagyon nem akarok Szolnokon otthon lenni. Már csak azért sem, mert ez bizonyítja, hogy 800 milliót kidobtak az ablakon. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/37934/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?