Át vagyunk verve, fiatal barátaim!


Nagyon nehéz visszafogottan fogalmazni arról, hogy papíron az Újpestnek Szolnokon kell játszania a következő bajnokságban. 

Azért nem könnyű megállni azt, hogy az ember csúnya szavakat írjon, mert ahogy Mészöly Kálmán fogalmazott annak idején az elbukott EB-pályázat kapcsán: 

"Át vagyunk verve, fiatal barátaim!"

Csúnyán. 

Mert ugye toldozták, foltozták télen a Szusza Ferenc Stadiont, amelyben csodás büfék vannak és a wc-k is olyanok, hogy szinte már zenélnek, de az egész létesítmény semmit sem ér, hiszen a következő bajnokságtól érvényes szabályok szerint a pálya alkalmatlan az NB I-es meccsek megrendezésére. 

Kabaré. 

Amikor az első kapavágásokat elvégezték a stadionban, akkor már pontosan tudott mindenki két dolgot. Azt, hogy mik az új szabályok és azt, hogy a pálya nincs alácsövezve. De sokkal fontosabb volt a büfé, meg a wc. Nem a futball alapja, a gyepszőnyeg volt a lényeg, hanem az, hogy hárommal több piszoár legyen a Megyeri út 13. szám alatti ingatlanon. A 800 milliós büdzsébe nem fért bele, hogy a Szzsza Ferenc Stadion felirat alapjául szolgáló lila felületet normálisan megcsinálják és az sem, hogy tegyenek csövet a gyep alá. 

Szegény Gyarmati Eszter igazgató pedig, más választása nem lévén, szerődést kötött a Szolnokkal, hogy a csapatnak legyen stadionja jövőre, vagyis megkapja az induláshoz szükséges licencet. Most nem tehet semmi mást, csak várhat arra, hogy

hátha az MLSZ könnyít a szabályokon, vagy éppen a szokásoknak megfelelően jön az UTE és segít – mint annyiszor már az utóbbi években. 

"Át vagyunk verve, fiatal barátaim!"

Át. Mert az Újpestnek valahogy semmi sem megy egyből. A csapat, vagy a stadion licencével állandóan baj van, de ha éppen ezekkel nincs gond, akkor nem indulhat a nemzetközi kupában, mert csak komoly átszervezéssel menthető meg a csődtől a csapatot működtető kft., de amikor már ezt is megszokta mindenki, akkor jön a FIFA és jól kizárja a klubot az átigazolásból. 

Vannak dolgok, amik rosszul vannak bekötve és úgy tűnik most Újpesten nagyon sok ilyen dolog van. Valaki mindig átveri a klubot és mindig jönnie kell valakinek kívülről, vagy legalább a szomszéd telekről, aki segít. 

Persze most sokan mondják, hogy Roderick Duchatelet húzzon el haza. Szerintem ez most nem az a pillanat, mert ez a szegény – persze nagyon is gazdag – balga belga éppen semmiről sem tehet. A stadion nem az övé, de ennek ellenére költött már rá nem keveset, hiszen például öt éve ő fizette a gyepszőnyeg cseréjét. A kérdés most csak az, hogy újra kicsenget-e néhány tízmilliót, vagy hagyja a francba az egészet? 

És mi az egészben a legbosszantóbb? Hogy jön egy Vasas szurkoló – tudom, hogy elvileg jóban vagyunk, de a hideg kiráz tőlük… – és azt mondja, hogy mivel az ő stadionjuk átépítés alatt ál, rájuk más szabályok vonatkoznak, így ők játszhatnak a Megyeri úton. 

Kikérem magamnak azt a pillanatot, amikor az első fordulóban a Vasas a Szusza Ferenc Stadionban, az Újpest pedig Szolnokon rendezi a hazai mérkőzését. 

Címkék: Duchatelet, stadion
https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/38066/pics/lead_800x600.jpg
Duchatelet,stadion
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?