Annyi szólásszabadságot kérünk, mint egy tüntető!


Mondhatnánk, hogy csak a szokásos kedd volt, hiszen az Újpestet megbüntette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Csak az indok szokatlan. 

A FEB az Újpest - Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és politikus szidalmazása) 400.000 Ft, a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

Politikus szidalmazása…

El sem hiszem. 

Bevallom, hogy Orbán Viktort nem szoktam becsmérelni. Nem is tervezem. De vannak néhányan, akik megteszik ezt, de a stadionokban úgy tűnik ez tilos. A fegyelmi szabályzat is rendelkezik arról, hogy másokat megbotránkoztató módon nem szabad politikusokat emlegetni a meccseken. Illetve szabad, csak akkor klubnak el kell viselnie a következményeket. Megmondom a frankót arra nem emlékszem, hogy amikor Kubatov Gábort emlegették a Groupamában, akkor volt-e büntetés. Meg mondjuk mindegy is. Gyurcsányt még ingyen szidtuk – többen és hangosabban. 

Az a Momentum Mozgalom, meg a többi goa-partys tüntető szerencséje, hogy a megmozdulásaik nem tartoznak az MLSZ Fegyelmi Bizottságának hatáskörébe, mert rommá lennének büntetve. 

Elég a kettős mércéből. Csak annyit engedjenek meg a szurkolóknak, mint az utca népének, azoknak akik piknikeznek az Oktogonon, azoknak akik lökdösik a rendőrt a parlament előtt.

Ne csak Gulyás Mártonnak legyen szabad a szólás, hanem a szurkolóknak is. Már csak azért is, mert ha úgy alakul akkor én például szívesen emlegetem majd Gyurcsány Ferencet újra a lelátón. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/38320/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?