Tucat lettünk, de mi jön most?


Hetedik helyen végeztünk a bajnokságban. Lehetett volna rosszabb is, de talán egy kicsivel jobb is. Ha az érmeket nézzük, akkor kimondhatjuk, hogy arra sanszunk sem volt. 

Fotó: MTI

Tudom, hogy Nebojsa Vignjevicset illene az egekig magasztalni, hogy a sok sebből vérző csapatunk – eltiltás az igazolásoktól, példátlan sérüléshullám – végül NB I-es maradt, de azért álljunk meg egy pillanatra és nézzünk meg egy statisztikai mutatót. 

A tavaszi tabellán 10. helyen végeztünk, mindössze 15 pontot szereztünk ebben a naptári évben, ami csak kettővel több mint amennyit a Mezőkövesd gyűjtött és néggyel előztük a tök utolsó Gyirmótot.

Tizennégy meccsből négyet nyertünk meg, három lett döntetlen, hétszer kikaptunk, szereztünk tizenhét gólt és kaptunk huszonötöt. 

És tulajdonképpen ez a legkisebb baj, hiszen jövőre is NB I-es lesz a csapat, de…

De azon kívül, hogy Novothy Soma és Zsótér Donát érkezik – utóbbi biztos marha boldog, hogy a BL-selejtezők helyett csak az NB I-re kell készülnie… – nem hallani másról, csak a távozókról. Balajcza Szabolcs, Nemanja Andrics, Lázok János, Nagy Gábor és Mohl Dávid szinte biztosan megy, de Balogh Balázs is egészen érdekes nyilatkozatot tett a múltkor, finoman szóla sem a maradását erősítette meg. 

Vélhetően egy év múlva sem esünk ki, de marad a középszer, marad az, hogy a Ferencváros elleni derbi az utolsó körben csak egy lesz a tét nélküli meccsekből. Talán nem ezt érdemli az Újpest, magunkról a szurkolókról most ne is essék szó, mert azt pont magasról sajnálják le, hogy mi mit gondolunk. 

Bízzunk bene, hogy nyáron lesz valami csoda, a klubházban a fejükhöz kapnak és hirtelen rájönnek arra, mekkora kincs van a kezükben és mivel játszanak. És akkor most arról még ne is beszéljünk, hogy egyelőre semmi változás nincs a klub licencével kapcsolatban, vagyis készülhetünk Szolnokra bajnoki meccseket játszani. 

Félelmetes év előtt állunk…

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/38762/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?