Blogolj!

Le kell cserélni a címert? – szavazás!


Ez a hét is jól kezdődik: Roderick Duchatelet és Gyarmati Eszter nyilatkozott és kiderült, hogy le akarják cserélni a klub címerét. 

Az elmúlt 132 év alatt többször is volt már a címerben kisebb-nagyobb változás, és ezek a módosítások mindig igyekeztek a hagyományok tisztelete mellett az új kor lendületének is megfelelni. A mai magyar mezőnyben is volt már példa hasonlóra változtatásra, megemlíthetjük a Videotont, az MTK-t, a Haladást vagy a Puskás Akadémiát. Klubunk az új logó készítőit is arra kérte, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak, de ugyanakkor tartsák meg azokat a jellegzetes motívumokat, amelyek egyértelművé teszik, hogy azt, melyik csapat viselheti a mezén. Fontosnak tartjuk, hogy egy letisztult és tiszteletet ébresztő címer kerüljön fel a lila-fehér szerelésre. Mindamellett az Újpest FC-t a legendái mellett a szurkolói tették, teszik naggyá, éppen ezért számunkra egyértelmű, hogy ez ügyben is támaszkodnunk kell szimpatizánsaink véleményére. Így a végső döntést az új logóval kapcsolatban ők hozhatják meg egy szavazás keretein belül. Természetesen az új címerhez egy új hazai mez is dukál majd, amely idén rendkívül különleges lesz, mert a Jomatól egy egyedi, csak nekünk tervezett és gyártott lila-fehér csíkos szerelést rendeltünk meg. Az új logóval ellátott egyedi tervezésű mezeket a gyártást követően július 20-án mutatjuk be a nagyközönségnek.

Mindezt Gyarmati Eszter nyilatkozta a klub honlapján. Hogy milyen változások voltak a klub címerében korábban? Először a kerületére felírták, hogy Újpest Football Club, majd a 125. évforduló alkalmával egy arany szalag került az aljára, a 125-ös számmal és került a tetejére két csillag, jelképezve, hogy túlvagyunk már 20 bajnoki címen. A lényeg azonban soha sem változott meg: az eredeti, immár 132 éves újpesti alap mindig megmaradt. 

Ehhez képest most jön három olyan javaslat, amelyeknek semmi köze nincs az újpesti hagyományokhoz – az UTE is kikerül belőle. Három pajzs-szerű semmi. És ezek közül valamelyikre kell szavazni, mert úgy tűnik azt már eldöntötték, hogy eldobják a régi címert. 

Szerinted melyik legyen?

Szavazok

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/39672/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?