Mit takar a címer?


Egy napja gondolkodom azon, hogy miért kellett ezt a címerbotrányt kreálnia az Újpest FC-nek. Megoldás egyelőre nincs, de nézzük, hogy mi lehet a háttérben. 

Előtérben az Újpest címere, de mi lehet a háttérben – a képen Duchatelet és Gyarmati bújik meg a zászló mögött (Fotó: origo.hu)

Valaminek lennie kell, mert épeszű ember, amikor végre kitör a béke az UTE és az Újpest FC között nem nyit egy újabb frontot. Márpedig ez történt. Egy olyan időszakban, amikor a csapat végre újra igazolhat, sőt jönnek is az új játékosok és akkor, amikor a Szusza Ferenc Stadion használati jogát 25 évre megkapta az Újpest FC. Béke, barátság. 

De, ha már a stadion szóba került. Az rendben van ugye, hogy 25 évig használhatja az Újpest FC a létesítményt, de azzal kapcsolatban továbbra sincs új információ, hogy bajnoki meccset is lehet benne rendezni, vagy csak edzésre, esetleg snóblizni lehet benne. Az utolsó hír szerint, mivel nincs alácsövezve a létesítmény nem szerepelhet hazai környezetben az Újpest. Most attól vonatkoztassunk el, hogy 800 milliót költöttek a felújításra, de a csövek már nem fértek bele a költségvetésbe. Szóval utolsó hír szerint Szolnokon lesz "otthon" a csapat és még a Ferencvárost is ott fogadja… Rettenet. De mondom, erről most mindenki hallgat, mint az a bizonyos a fűben. 

Aztán ott van még az utánpótlás kérdése is. Az Újpest FC csapatai Jobsforward Kft. néven indultak a bajnokságban, amit aztán a klub nevével fejeztek be. De! Annak az Újpest FC-nek a címe, amely a BLSZ UP-bajnokságában indult 1055 Budapest, Falk Miksa u 4. 5/1. A telefonszáma ugyanakkor az, ami a Megyeri út 13-ba van bekötve. Érdekes. 

Találós kérdés: vajon mi van bejegyezve a Falk Miksa u. 4. 5/1. cím alá? Úgy van! A Jobsforward Kft. No és ki a cég ügyvezetője? Igen! Gyarmati Eszter. És ki a tulajdonosa a kft-nek? Az Újpest Labdarúgó Kft. És akkor most figyeljünk, mert ami jön az nem teljesen egyeszerű. Az Újpest Labdarúgó Kft. száz százalékos tulajdonosa Roderick Duchatelet. Emellett van az Újpest 1885 Futball Kft., amelynek tulajdonosa az UTE, valamint az Újpest Labdarúgó Kft. 

Vagyis! A Jobsforwardnak és az Újpest 1885-nek ugyanaz a tulajdonosa, de másik cég működteti az utánpótlást, mint a felnőtt futballt, ám a végeredményben minden Roderick Duchatelet kezében összpontosul és minden cégben Gyarmati Eszter az igazgató. 

És akkor a címer. Miért jó ez a csere? Talán azért, mert ha önálló emblémája van az FC-nek, akkor az értékesített értéktárgyak árából nem kell százalékot adni az UTE-nak, hiszen így az anyaegyesületnek már semmi köze a futballhoz. Hogy az elmúlt években kapott-e százalékot a 132 éves egyesület az eladott címeres tárgyak árából azt nem tudni és azt se, hogy van-e erre szabályozás. 

Mindenesetre ügy van. Címer nincs. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/39995/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?