Duchatelet a kommunistákkal hozta magát egy szintre


Megvolt a nagy sajtótájékoztató és a bejelentés, amely szerint az új embléma kerül a címer helyére, ha fene fenét eszik akkor is. 

Ugyanakkor majdnem ezzel egyenrangú probléma az, amit Roderick Duchatelet mondott a sajtótájékoztatón: 

Ez nem az első eset a klub életében, amikor megváltozott a címer, sőt nem is az első, hogy drasztikusan megváltozott a klub címere.

Be kell vallani igaza van Roderick Duchateletnek, de ezzel egy olyan polcra helyezte el magát, ahova egyetlen magyar, vagy európai polgár sem szeretne kerülni. Az ötvenes évek kommunista diktátoraival áll most éppen egy helyen ez a belga fiatalember, ugyanis az Újpest-címere akkor változott meg ilyen mértékben utoljára. Akkor került ki belőle az alapítás éve – ne feledjük az első verzióban ezúttal sem volt benne –, a horgony és minden, ami az újpesti sport egyedi azonosítója volt. 

Persze indok van száz arra, hogy miért kellett meglépni a vállalhatatlant. Mint például az, hogy összekeverik az UTE és az Újpest FC akadémiáját – maradjunk annyiban, hogy az utánpótlását, mert utóbbi klubnak végképp nincs akadémiája. Aztán az is, hogy a címerrel ellátott termékeket többen is árusítják, ami igaz, de nem lett volna egyszerűbb velük megállapodni, vagy fellépéni az illegális árusokkal szemben? 

És aztán a szurkolók is megkapták a magukét a belga tulajdonostól. 

A tüntetők sokszor erőszakosak, a vallásuk az erőszak, ezzel is távol tartják azokat a drukkereket a stadiontól, akik esetleg egyetértenek velünk. (…) Ittas, belőtt és agresszív emberekkel tárgyalni nem fogunk, a higgadt párbeszédre nyitottak vagyunk.

Kikérem magamnak ezt a szemenszedett hazugságot! A tulajdonos a józanéletű szurkolókkal sem akart tárgyalni. Eszében sem volt. Becsípődött neki ez a címercsere és úgy is maradt. Az általánosítás pedig felháborító: nyilván sajátja a tüntetéseknek a hangoskodás, mások szidalmazása, de azt állítani, hogy a címer mellett tüntetők általánosan erőszakosak, ittasak, drogosok, agresszívek, az kérem egy mocskos hazugság. 

No, de a belga milliárdos megfejtette a magyar labdarúgást is. 

Azt gondolom, hogy a magyar futballban minden a pénz körül forog, ez a tüntetés sem mentes ettől, itt valakiknek anyagi hátránya van ebből, most ezért emelik fel a szavukat.

Igaza van Duchatelet-nek! A pénz uralja a magyar futballt – meg a németet, az angol, stb. – és erre ő maga a legjobb bizonyíték. Mert semmi szükség nem volt arra, hogy neki is saját utánpótlása legyen, de mégis összehozta. Miért? Vélhetően elmagyarázta neki valaki, hogy mit is jelent Magyarországon a TAO-rendszer… 

Kinek is származik anyagi hátránya? 

Annak a kereskedőnek, aki eddig a címerrel ellátott terméket árusította, mint nem hivatalos shop? Semmi kára nem lesz, mert akkor sem kínálna eladásra az emblémás mezt, ha pisztollyal fenyegetnék. Az UTE-nak? Az lehet, hiszen hallani arról, hogy ha a címeres mezen megjelenik egy támogató, akkor abból a címer gazdájának jár némi százalék. Biztos nem tartozik Duchatelet a címerhasználat miatt az anyaegyesületnek, most meg nem lesz gond, hiszen itt a nagy támogató, de a mezen már nincs címer, csak embléma. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/40481/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?