Derbi: beszóltak a láthatatlanok


Lement ez a derbi is. A vége 2–2 lett, ami bosszantó, de ez a legkevesebb, hiszen ez a meccs most nem (csak) a futballról szólt. 

A hazai oldal hozta, amit vártunk: csodás élőkép, hangos szurkolás, füst – a Vasas elleni hazai meccsre nem kell készülnünk, mert az MLSZ úgy bezárja a stadiont, mint a szél, hiszen volt a klubnak egy felfüggesztett zártkapus büntetése –, vagyis minden volt, aminek lennie kell. Az egy főre jutó címerek száma pedig még a vártnál is magasabb volt. Tegyük hozzá, hogy a hivatalos shop sem a logóval elrondított termékeket árulja, hanem a hagyományos címerrel ellátott mezeket és sálakat. 

Fotó: Wintermantel Zsolt / Facebook

No, de ott voltak a vendégcsapat szurkolói is, akik annyian jöttek össze, hogy a Ferencváros már nem szervezett nekik buszozást. A szánalmasan alacsony létszám nem indokolta, hogy akár egy csuklóst is forgalomba állítsanak. Ugyanakkor a fénytől és széltől is óvott divatszurkolók olyan drapériát emeltek a magasba, hogy az ember első ránézésre megdöbbent, majd olyan röhögőgörcsöt kapott, amitől alig tudta nézni a meccset. "Újpest: se címer, se csapat, se huligán!"

Na jó. Ez tényleg szánalmasan viccesre sikerült srácok. Hát a Ferencváros stadionjából nem éppen a huligánok tűntek el az elmúlt években? Komolyan mondom, hogy sokkal jobbak voltak azok a derbik, amelyeken repkedtek a székek, mert voltak szurkolók az ellenoldalon is. Nem nézők, hanem szurkolók. 

A meccsről? Lement… Megnyerhette volna az Újpest, de végén csak egyenlített az FTC. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/40566/pics/15008807333136913_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?