Duchatelet–i fenyegetés


Az már önmagában egy nagyon rossz vicc, hogy a klub nem fellebbezett a stadion-bezárás ellen, de ma már tudjuk, hogy ez a legkevesebb…

A klub hivatalos honlapján hivatalos közlemény jelent meg ma, amelyben azt vélelmezik – egyszersmind felhívják az MLSZ figyelmét –, hogy nem ússza meg a klub egy zártkapus találkozóval. 

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a Ferencváros elleni derbi után „elrendelte a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre„. Azonban még nem született hivatalos döntés arról, hogy a Vasas FC, vagy a Diósgyőri VTK elleni hazai mérkőzés kerül-e zárt kapuk mögé. Klubunk visszalépett a fellebbezés jogától, ezért előreláthatólag a Vasas FC elleni mérkőzés zártkapus találkozó lesz. A továbbiakban az Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának hivatalos döntésére várunk.

Információk a felfüggesztett stadionbezárásról:

Továbbá, fontos megjegyeznünk, hogy a Vasas elleni folyamatban lévő stadionbezárás a Ferencváros elleni mérkőzés után ítélt szankciók vonzata. A Paks elleni felfüggesztett stadionzár továbbra is elbírálás alatt áll a Fegyelmi Bizottságnál. Ennek értelmében klubunk további zártkapus mérkőzésekre számíthat a jövőben.

Nem is annyira számít rá a klub, illetve annak tulajdonosa, hanem úgy tűnik egyenesen várja… 

Most azon ne kezdjünk el polemizálni, hogy mit nem értenek azon a félmondaton, amely így fest: "1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre". Ez a Vasas, ugyanis akárhonnan vizsgáljuk az a soron következő. 

Visszatérve a stadionbezárásra. Értem én, hogy akkor a legjobb a buli, ha a szurkolók nem jutnak be a stadionba, mert akkor csend van és senki sem követeli vissza a címert és nem tiltakozik a mezre vasalt wc-deszka ellen. Ez a hozzáállás mindent elmond a tulajdonosról, aki magasról tesz arra, hogy mi a jó a szurkolóknak és úgy általában arra az alapvetésre, hogy ez az egész futball nevű sportág a nézőkért van. 

Jut eszembe: 2015. februárját írtuk akkor, amikor Roderick Duchatelet bejelentette, hogy ő zárja ki a szurkolókat a stadionból, ha olyat tapasztal, ami nem tetszik neki. Ez a mániája lehet…

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/40801/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?