Nem lenne jobb az MLSZ helyett az UTE-nak fizetni?


Az Újpest FC vezetői nem hajlandóak tárgyalni a címerügy kapcsán a drukkerekkel – ezt a kérdést ők már lezárták…

A Viola Fidelity vetette fel az egyeztetés lehetőségét Roderick Duchatelet tulajdonosnak és Gyarmati Eszter ügyvezetőnek, ám az érintettek udvarias, de határozott levélben visszautasították a megkeresést, mondván

a címer megváltoztatásának komoly, megalapozott okai voltak, amik a mai napig sajnálatos módon fenállnak.

Na akkor ez itt a lényeg! Mi is azok az okok, amelyek komolyak, megalapozottak és sajnálatos módon a mai napig is fenállnak? Mert ezekről eddig egy szó sem esett a hivatalos kommunikációban. Eddig nem mondta ki, vagy írta le senki, hogy mi is áll ennek az egésznek a hátterében, így csak tippelhetünk, hogy a pénz, hiszen az új logó mellett új támogatója is lett a csapatnak és azt suttogják, hogy ha az igazi címer lenne a játékosok mezén, akkor a bevételből egy bizonyos százalékot le kellene adni az UTE-nak, mint a címer hagyományos tulajdonosának. 

Az a baj, hogy Duchatelet és Gyarmati levele nemcsak a maga egyszerű formájában üzenet, hanem átvitt értelemben is. Egyfelől azt rejtették el benne, hogy a logó marad, másfelöl pedig azt, hogy kedves barátaim a stadionon kívül fogunk megrohadni… Ugyanis a dúsgazdag belga magasról tesz rá, hogy van-e néző a Szusza Ferenc Stadionban. Egyszerűen nem érdekli, mert egyfelöl az egész rendezés piszok sokba kerül, másrészt meg úgyis csak büntetést kell fizetni a drukkerek viselkedése miatt. 

Jelenleg úgy tűnik, hogy itt nem lesz béke. Már azok a szurkolók is cigányoznak, buziznak, stb., akiknek a mentalitásától, neveltetésétől távol állnak az ilyen megnyilvánulások. Csak azért, hogy fizessen a tulajdonos. Magával a fizetéssel egyet is értek és lenne is mindjárt egy felvetésem! 

A helyzet – ha igazak a pletykák – rém egyszerű: fizetni kellene az UTE-nak egy bizonyos százalékot a szponzori bevételekből. Ezt ugye nem akarja Duchatelet. Ellenben ebben a szezonban eddig 2,7 millióra büntette a szövetség az Újpest FC-t és ez az összeg még bőven emelkedik majd. Nem lenne jobb, ha visszajönne a régi címer, újra béke lenne és az MLSZ helyett az UTE kapná a pénzt? Fieztni mindenképpen kell…

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/41579/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?