Türelmet kér Vignjevic – eddig nem panaszkodhatott


Azt nyilatkozta az arcpirító szombati vereség után Nebojsa Vignjevic vezetőedző, hogy nagyobb türelemre lenne szükség a szurkolók részéről. 

Rendben. Akkor nézzük, hogy mikor és mennyi ideig voltak nagyon türelmesek a szurkolók. 

Vignjevic 123 mérkőzés óta ül a kispadon, s ezek közül 43 zárult győzelemmel, 42 lett döntetlen, míg 38-at elveszített a csapat, a gólkülönbség 170–160. Ez annyit tesz, hogy a szakember mérlege erős 46 százalék, ami ugye a közepesnél egy kicsivel gyengébb. 

A 2013-as bemutatkozása óta sorrendben a következő helyeken végzett az Újpest: 13., 6., 6. és 7. Most meg ugye nyolc forduló után a 8. helyen áll. Kis jóindulattal ez is közepes. Meg ugye volt egy Magyar Kupa-győzelem és egy elveszített döntő. 

Nézzük a sorozatokat: az előző bajnokságban volt egy kilenc meccsen át tartó nyeretlen széria, amelyben hat döntetlen követte egymást, majd jött egy siker és két újabb iksz, így zseniálisan összefolyt egy kilenc fordulón át tartó veretlenséggel is. A kilences negatív széria 2015–2016-ban is megvolt, de jött rá egy 10 találkozóból álló veretlen periódus – három döntetlennel.

A 2014–2015-ös bajnokság a hetes szám jegyében zajlott. Akadt egy ilyen hosszú nyeretlen és veretlen széria is, de ezek mellett jött még egy hét győzelemből álló sorozat is. A bemutatkozó évében pedig akkor vette át a csapatot, amikor a Marc Leliévre, Kozma István edzőpáros hat meccsen át nem tudott nyerni, de a bajnokság végén Vignjevicsnek belefért egy olyan sorozat, amelyben egy döntetlen és hat vereség volt.

Szóval nagyon ritka az a türelem, amit Vignjevic élvezhetett eddig – a magyar edzőket úgy rúgták volna ki kilenc nyeretlen meccs után, hogy a lábuk nem érte volna a földet. Nem is nagyon tüntetett ellen senki a legrosszabb szériák közepette sem. Persze tudjuk, hogy voltak nehézségek, hiszen egy évig nem igazolhatott a csapat, idén nyáron viszont igencsak aktív volt klub. Most az edzőnek is annak kellene lennie és nem megsértődni, hanem dolgozni. 

Persze, akad aki azt mondja, hogy Nebojsa Vignjevic Újpestről megy nyugdíjba. Mert túlságosan is jó kapcsolatban van a tulajdonossal, akivel sokszor együtt töltik az időt.

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/42385/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?