Csak egy nap az élet…


Jön a derbi. Már megint semmi értelme az egész bajnokságnak… Ez a meccs van hátra belőle, meg az amit majd tavasszal rendeznek a Megyeri úton. De ami most jön, az nagyon nem mindegy.

Nézd, Roderick! Ez címer. Ez A címer!

"Csak egy nap az élet fiúk!" – állt néhány évvel ezelőtt a tábor előtti kerítésen a felirat. Más világ volt az még. Mondjuk akkor igen gyengén szerepelt a csapat. Mondhatni szarul… De akkor is. 

Az is egy olyan derbi volt, mint amilyeneket már évek óta átélünk. Nekünk már minden mindegy, csak a Ferencvárost oda-vissza. A bajnoki címhez, a dobogóhoz közünk nincs, az az egyetlen örömünk, ha győzünk a zöldek ellen. Most azonban minden más. 

Egyrészt nincs ugye a csapatnak címere. A szurkolóknak van, de a játékosok egy rettenetes logót viselnek a mellkasukon, megcsúfolva ezzel a múltat és a jelent is. Nincs ügyvezetőnk sem, de mondjuk az a legkisebb baj, hogy Gyarmati Eszter lelépett, előbb kellett volna. Nincs esélyünk ebben a bajnokságban semmire. Kiesni nem fogunk, a dobogó, a bajnoki cím elképesztő távolságban van, hagyjuk is, megszoktuk. Illetve nem, de most mit csináljunk? Mondjuk ki végre: nincs vezetőedzőnk. Lehet, hogy Nebojsa Vignjevic jóban van a tulajdonossal és kedélyesen elsörözgetnek a budapesti éjszakában és aztán barátságosan hazasegítik egymást, de ettől mi nem vagyunk előrébb. Klasszikus értelemben nincs csapatunk sem. Ezt maga az edző ismerte el a Paks elleni találkozó után. Meghaladja a képességeit, hogy a viszonylag jó játékosokból, egy viszonylag jól működő együttest kalapáljon össze. 

Nincs semmi. 

Illetve van. Vannak a szurkolók. Akik szombaton is elidnulnak a zöldek stadionjába, hogy részesei legyenek ennek az egy napnak. Az ember nem tudja, mire számítson a derbin. Mert ugye van az az állapot, amikor már annyira összeomlott minden, hogy már csak jó történhet. Meg az is megeshet, hogy szombaton megkapja az Újpest a kegyelemdöfést. 

Mi lesz a meccs után? Semmi. Ha győzelem van, akkor a tulajdonos és az edző csókolgatja majd a rémes logót és söröznek egy jót, majd hazakísérik egymást. Ha vereség van? Akkor ugyanez lesz, csak nem csókolgatják a logót… Pedig valaminek lennie kellene már. A középszerűségnél nincs rosszabb. 

"Csak egy nap az élet fiúk" – üvöltötte a Kárpátia néhány éve a stadionban, majd így folytatta: "De ezért napért megszületni érdemes volt!" Úgy legyen. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/43888/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?