Idén már nem nyit ki a stadion…


Megint megkaptuk a magunkét az MLSZ-től. 1.500.000 a fizetendő és két meccsre bezárták a stadiont, vagyis idén az újpestieknek már nem nyit ki. 

Ugyanakkor ez a legkevesebb – a belga fizessen csak –, ennél nagyobb baj is van. Már megint közleményt adott ki a klub, amiben van egy igencsak érdekes mondat: 

az Újpest FC nyitott a Magyar Labdarúgó Szövetség, a többi labdarúgóklub és a szurkolók képviselőivel egy jövőbeni preventív megoldás/javaslatcsomag kidolgozására, amivel az ilyesfajta eseteknek teljes mértékben gátat lehet szabni.

Azon felül, hogy a közlemény írója csontig benyal az MLSZ-nek – még akkor is így van, ha a szövetséggel és a klubban együtt mindenkinek kötelessége elítélni a rasszizmus minden formáját! –, azt állítja, hogy majd összehoz egy találkozót a szurkolókkal, hogy a rasszista megnyilvánulások megszűnjenek a lelátókon. A baj az, hogy az Újpest tulajdonosával nem nagyon akar egy asztalhoz ülni senki. Ahhoz, hogy ez megtörténjel elsősorban is vissza kellene tenni a csapat mezére a címert és levenni róla azt a logót, ami jelenleg rajta van. 

Még maga Roderick Duchatelet tulajdonos is tudja, hogy mindennek ez az alapja. Csak nem érdekli. Becsípődött neki ez a csere és ameddig ő itt van, addig ez a mocskos wc-deszka lesz a csapat emblémája – címere soha! És úgy van vele, hogy ha kell akkor fizet is. Hetente. Százezreket, milliókat, amennyi éppen jön. Az meg kifejezetten jó neki, ha nincsenek nézők. Nincs balhé, nem tüntetnek, Roderick pedig kakasnak érezheti magát a szemétdombján. 

Csakhogy, ami neki szemétdomb, az a szurkolóknak a szívügye. Ez a különbség a tulajdonos és a drukkerek között. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/44259/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?