Nem újpesti srácok

A pestisracok.hu szerint "mókásak" az újpesti szurkolók, mert feltételhez kötik, hogy rend legyen a lelátón.

A sokak szerint elfogult oldal szerzője – nem tudni ki – nem érti a lényeget és tulajdonképpen tesz is rá, mert számára az a lényeg, hogy megfeleljen és píszí legyen és igen helyesen elítélje a rasszizmust. A baj ott kezdődik, hogy

"a duzzogó szurkolók egyik vezéralakja, Urbán Flórián ex-futballista is magyar ember, se nem milliomos, se nem gazdag".

Már bocsánat, de hogy jön ide Urbán Flórián, aki egyáltalán nem vezéralakja a szurkolóknak. Ja, hogy pusztán arról van szó, hogy az egykori védőt bele kellett rángatni ebbe a sztoriba? Mert… csak. 

Azt írja az oldal, hogy Urbán a politikai vezetést támadja. Egyfelöl ez igaz – bár ebben az esetben szó sincs politikáról –, másrészt az Újpestnek nagyon nem kormánypárti a vezetése. Ha az lenne, akkor például vélhetően nem változott volna meg a csapat címere. 

Az egyesületek közül egyedül az Újpest úszta meg, hogy a sorozatos visszaélések miatt ne sorolják vissza rettenetesen mélyre.

Ezzel folytatódik a fércmű. Mi van? Milyen visszaélések? Tegyük ezt tisztába: Roderick Duchatelet konkrétan a megszűnéstől mentette meg az Újpestet, amikor megvette – köszi! Aztán kiderült, hogy az előző tulajdonos néhány dolgot nem fizetett be az államkasszába, ezt az utódján kérték számon, aki nem akarta kiegyenlíteni a számlát. Ezért alakult meg az új Kft., amelynek az MLSZ engedélyezte, hogy továbbvigye az NB I-es jogot. Ennyi történt. Nem visszaélés volt az, hanem elmulasztott fizetés. 

És akkor nézzük a címerkérdés felfolgozását a Pesti Srácoknál. Először is a lap elővett egy vörös csillagos Dózsa címert. Miért is? Provokáció? Lehet…

Az is furcsa, hogy egy szóval sem említik a sorozatos zárt kapus büntetéseket, amelyekhez a vállalhatatlanul viselkedő újpesti „szurkolók” (köztük gyerekek, kamaszok) segítették az egyesületet. Nem irigyeljük a klub belga tulajdonosát, de a szurkolók sem.

És miközben a szerző azt írja hogy teljesen egyetért a címer logóra cserélése ellen tüntető szurkolókkal, az utolsó bekezdésből kiderül, hogy amúgy fogalma sincs az összefüggésekről. Az Újpestet hosszú éveken át nem büntették zártkapus meccsre a szurkolók miatt. Aztán nyáron jött a címerhiszti és utána egyből. (Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, legutóbb 2010. szeptember 24-én volt zárva a Szusza-stadion mérkőzés alatt.)

Vagyis nem kell hozzá óriási logika, hogy a szurkolók részéről minden tüntetés, minden balhé a címercseréből fakad. És ez baromira nem mókás. Meg az sem, hogy valaki csak Urbán Flórián, az Újpest-drukkerek és a klub izélgetése miatt, minden lényegi ismeret nélkül beleszáll a lila-fehérekbe. 

Amúgy meg az általánosítást a soha sem huhogó, apám, gyerekem és a magam nevében is visszautasítom és ugyanúgy elítélem, mint a vállalhatatlan megnyilvánulásokat. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/44311/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?