Fegyelmi: csak a szokásos kettős mérce

A Ferencváros stadionjában késsel hadonászott és szúrt egy illető. Szektorbezárás lett a büntetés. Az Újpest eközben idén már nem fogadhat nézőket a Szusza-stadionban.

Az újpesti stadionban rasszista megnyilvánulásokat hallottak az ellenőrök – elítélendő minden ilyen cselekedet! De könyörgöm az FTC létesítményében akár meg is halhatott volna valaki, vagy valakik. Az egyik oldalon az egész stadiont bezárták, a másikon meg néhány szektort. 

Nézzük csak, hogy a Ferencváros esetében mit is ír a fegyelmi határozat, milyen súlyos cselekményeket tártak fel. 

…a mérkőzés szünetében a hazai szurkolók részéről súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, amelynek eredményeként három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülés okozásnál megállapítható volt, hogy két szurkoló esetében a sérülést a Stadion területére bekerült késsel okozták…

Hárommilió és négy szektor bezárása három meccsre. 

Az UTE Baráti Kör közleményt adott ki a fegyelmi határozatokkal kapcsolatban, amelyben leírják, hogy nem azonosulnak a kollektív büntetésekkel – vagyis azzal, hogy a némán ülő X-et kizárják a huhugó Y miatt. 

(Az UTE Baráti Kör) Nem tud azonban azonosnulni azzal a KETTŐS MÉRCÉVEL, mely szerint az egyik csapat szurkolótáborának egy részének megbotránkoztató viselkedéséért, jogellenes magatartásáért a teljes szurkoló tábort büntetik, míg egy másik csapat szurkoló tábora esetében (egyéb iránt helyesen) arányos, és nem a teljes szurkoló tábort büntető intézkedést alkalmaznak.

Mi ez, ha nem aránytalan kettős mérce? Mi ez, ha nem kivételezés a nemzet csapatával? Vagy: mi ez, ha nem az Újpest üldözése, aránytalan büntetése? 

Az UTE Baráti Kör visszautasítja a kollektív büntetést, elutasít mindenféle kettős mércét és hátrányos megkülönböztetést, és egyben felkéri a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságát, hogy minden szurkoló tábor fegyelmi vétségét egyenlő mércével mérje.

Tényleg nem kell más csak két dolog: a valódi elkövetőket büntessék és mindenkit ugyanolyan mértékben. Ne kivételezzenek senkivel és ne üldözzenek másokat. Nem olyan bonyolult ez. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/44519/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?