Búcsú a szezontól és a logótól

Minden rosszban van valami jó. Véget ért az őszi szezon, ami már önmagában sem túl rossz, de utoljára láttuk logóval a mellkasán pályára lépni a csapatot.

Az utolsó wécé-deszkás csapat

Azt, hogy mi történt tegnap Felcsúton hagyjuk is. Kikaptunk 2–1-re – ennyi, nem is érdemes rá több szót vesztegetni. Hat győzelem, nyolc döntetlen, öt vereség a mérleg, ennél közepesebb nem is nagyon lehetne. Tizenöt ponttal vagyunk lemaradva az első mögöt, öttel a harmadiktól, de hét pontra elhúztunk a 11. helyen álló kiesőtől. Utóbbi talán nem nagy öröm, de azért voltunk közelebb is ehhez a szégyenteljes pozícióhoz, szóval ne becsüljük le azt a hetest. 

Amikor nyáron kirobbant a címerügy, akkor félő volt, hogy erre rámegy az egész szezon, ám végülis kiderült, hogy rá is ment. Kilenc meccset játszottunk otthon, de csak négy találkozón lehettek nézők, mert különböző lelátói ügyek miatt öt zártkapus mérkőzést kellett rendezni, vagyis több mint a meccsek felén üres volt a stadion. Ez egyenes következménye annak az érthetetlen, megmagyarázhatatlan, elmebeteg tulajdonosi döntésnek, amely szerint el kellett dobni a 132 éves címert és egy logót kellett a helyére tenni, ami konkrétan egy wécé-deszkára hasonlít. 

Mi szurkolók sosem voltunk visszafogottak, de ebben a szezonban mindenki rátett még egy lapáttal és repkedtek a milliók, jöttek a súlyos büntetések. Fizetett a belga, ha már az UTE-nak nem akart. Ne legyünk naívak, fogadjuk el, hogy azért kellett a címercsere, mert jött egy új szponzor és a társasági szerződés szerint a címerhasználat miatt ebben az esetben és a címeres termékek eladása után is százalékot kellett volna adni a bevételből az anyaegyesületnek. Oda nem akart fizetni a belga, fizethetett a szövetségnek. Megérte?

Aztán az utolsó őszi meccs előtt másodfokon az UTE nyert a címerügyben, így 30 napja van az FC-nek, hogy megszűntesse a szabálysértő állapotot. 

Tavasszal elvileg a régi címerrel jövünk vissza. Nyugalomban és remélhetőleg nem egy olyan középszerű szezonnal, mint az őszi volt. És talán még bérletet is érdemes lesz venni a meccsekre, mert többnyire beengednek minket. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/45793/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?