Ócska visszavágás a Duchatelet adminisztrációtól


Itt a tél, itt az újabb balhé az Újpest FC és az UTE között. Nem lesz ez így jó, pláne, hogy átlátszó ez az egész… 

A címer és ami mögötte van (Fotó: origo.hu)

Vegyük végig az utóbbi hetek eseményeit. Kezdődött azzal, hogy az UTE jogerősen győzött a címervitában, vagyis az Újpest FC-nek vissza kell állítani a régi címert, a gusztustalan logót el kell dobni. Aztán a cégbíróság is az anyaegyesületnek adott igazat, sőt meg is büntette az FC-t 300 ezer forintra, mert még jogtalan is volt a címer eldobása. A válasz nem is késett sokat: jött a foci vállalkozás újabb sírása a stadionnal kapcsolatban, amelyben ugye elvileg nem lehet NB I-es meccset rendezni, mert a pálya nincs alácsövezve. És ezzel együtt jött is a fenyegetés, hogy el kell költöznie a csapatnak egy olyan létesítménybe, amelyben lehet élvonalbeli meccset játszani. Ezzel együtt ugye kaszabol is a duchatelet-i adminisztráció, megtámadja az UTE-t, hogy nem engedi fel a Szusza Ferenc Stadion gyepére a Jobsforward Kft. – ez a cég működteti az Újpest FC utánpótlását – fiataljait és még a TAO-ból sem ad a gyepfelújításra. 

Kisstílű. 

Nem is azért, mert nem feltétlenül igaz, amit írnak Duchatelet emberei, hanem azért, mert ez egy olcsó visszavágás a címervita elbukása után. Azért aljas dolog ez, mert leginkább a szurkolókat szivatja a belga tulajdonos. Sarkosan fogalmazva, az UTE-nak tökmindegy – persze egyáltalán nem az, hiszen ez presztízskérdés is –, hogy hol rendezi a meccseit az Újpest FC. Ha véletlenül Szolnokon lépne pályára a csapat, attól a Megyeri út 13-ban nem áll meg az élet, ugyanúgy játszik tovább a jégkorong-csapat, nyernek a női röplabdások és a karatésok is jól elvernek mindenkit. Csak a szurkolóknak lesz rossz ez az egész. Megszokhattuk: Duchatelet-nek a drukkrek nem fontosak, tulajdonképpen talán még örült is a zárkapus meccsek sorozatának a belga. 

Szóval a harc ismét elkezdődött. 

Pedig úgy tudni volt esély a megállapodásra az egyesületek és a vagyonkezelő között, ám végül az FC ezt felrúgta. Mert semmi sem számít… Főleg a szurkolók érdeke. Persze lehet mutogatni az MLSZ-re, a stadion felújítását elrendelőkre – tényleg, miért nem fért bele a gyepszőnyeg csere a 800 millióba? –, sőt az UTE-ra is, amely korábban felajánlotta a TAO-s forrást a beruházáshoz, ám akkor nem fogadta el a focisták mögött álló kft. a segítséget. A lényeg a harc és a pénz. Mert ez az ügy sem szól másról…

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/47686/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?