Elmaradt a meccs és a csúfság is


Nem lehetett meccset rendezni a Szusza Ferenc Stadionban. Talán ez most nem is olyan nagy baj.

Adott ugye a tél, amely mifelénk nyomokban havazást tartalmazhat. Annyira ritkán esik(meg) ez velünk, hogy minden alkalommal váratlanul érkezik. Így volt ez ma is. Egyszercsak elkezdett hullani. Attól itt a nagy meglepődéseünkben vonatkoztassunk is el, hogy napok jelzi előre az összes tévedhetetlen időjós a mára várható égi kellemetlenséget. Főleg ugye Nyugatra és a középső országrészre. Szóval azért annyira nem volt ez megdöbbentő. 

Ugyanakkor abban valahogy biztos voltam, hogy az Újpest nem rendezi meg ma a Paks elleni Magyar Kupa-találkozót és nemcsak azért, mert a lila-fehéreknek általában rémes a tolnai csapattal szemben kezdeni a szezont – élénken él még egy szégyenteljes 0–6 emléke, olyan meccsé, amit csak az ellenségének kíván az ember. Mondjuk neki legalább teljes szívvel. 

A Szusza Ferenc Stadion, amellett persze, hogy a világ egyik legjobb helye – kivétel persze a már említett Paks elleni találkozó idején – valahogy alkalmatlan az év eleji mérkőzések megrendezésére. Nem egy meccsre emlékezhetünk, amikor az A-lelátó felöli oldal jeges, havas volt, mert ott a tető nem engedi be a napsugarakat, így nem olvad el, ami odafagyott. Jó konstrukció… Most meg rá is játszottak egy kicsit a pályamunkások erre, hiszen kifejezetten vigyáztak rá, hogy csak a másik oldalon lapátoljanak. 

Ott nem is volt hó. Fél siker, ami ebben az esetben semmire sem elég. 

De lehet, hogy mégsem ez a lényeg. Mert ugye most azt sikerült bebizonyítani – ha megpróbálok belga fejjel gondokodni… –, hogy a létesítménnyel komoly bajok vannak. Ezzel lehet támadni az MLSZ-t, az UTE-t, meg mindenki mást. Okos? 

Viszont, így azért valamelyest megkímélt minket az élet az újabb szégyentől. Mert jogerős ítéletek halmaza ide, vagy oda, a játékosok kabátján, melegítőjén, mezén még mindig az a gusztustalan logó látható. Világos: még nem telt le a harminc nap, vagyis még nem kellett felszámolni a jogsértést. Mondom, a JOGSÉRTÉST! Ebben az esetben persze nem is a jog a lényeg, hanem a lélek, a klub, a hagyomány. Persze azt tudjuk, hogy a magyar hagyomány, a lélek, a klub egy belgának semmit sem számít. És a jog? Egyelőre a hó segített. Mi lesz szombaton? A Szusza Ferenc Stadionban kellene játszani és még várható addig havazás és fagyás is. Komolyan mondom örülnék is neki, ha elmaradna a Haladás elleni találkozó is. Akkor nem látnánk ezt a gusztustalanságot a játékosok szíve fölött. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/48881/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?