Elhunyt Lázár Bence

Kecskés István

Hosszantartó súlyos betegséget követően csütörtök reggel elhunyt Lázár Bence, az Újpest korábbi Magyar Kupa-győztes játékosa.

Tudod Bence, azt mondta ma egy nagyon erős hitű ember, amikor rólad beszélgettünk, hogy a halál az élőknek fáj. Igaza van és ez most nagyon fáj. Mert nincs ez jól így. Még akkor sem, ha tudom, hogy az Istennek mindennel célja van. Csak azt nem fogom fel, hogy miért kellett neki a csapatába egy fiatal, mindössze 26 éves csatár. Miért nem hagyta, hogy köztünk maradj, hogy focizz, hogy beszélj a tévében a meccsekről?

Két hete hívtalak. Beszéltünk is jó sokat. A fociról, a tévéről, az Újpestről. Arról a csapatról, amelyben úgy mutatkoztál be, mint nagyon kevesek. Életed első meccsén két gólt rúgtál és megfordítottad a Kaposvár elleni meccset. Hihetetlen volt a játékod, meg az is, ahogy utána nyilatkoztál. Ugyanúgy ahogy a gólokat lőtted: csibészesen. Nem lehetett nem szeretni.

Ugyanúgy kellett szeretni téged, ahogy te is imádtad az életet és persze a focit. Amit aztán nagyon fiatalon abba kellett hagyni a sérülések és a fájdalmak miatt. Tudod miről nem beszéltünk? Az elmúlásról. Mert az szóba sem kerülhetett, eszünkbe sem juthatott veled kapcsolatban. Mondtad, hogy nagyon rendesek veled az orvosok és azt is, hogy itt meg ott fáj, de azt is, hogy nem kell aggódni, mert meggyógyulsz.

Nincs ez így jól, Bence!

Huszonhat év. Ennyit adott a Jóisten. A jó, Isten. Huszonhat évet kapott a világ, hogy szeressen téged és te is ennyit kaptál, hogy imádd az életet. Kevés, piszkosul kevés.

Az embernek csak a könnyei jönnek, de közben meg az jár a fejében, hogy nem illik hozzád a sírás. Még most sem. Mert, ha valaki mindig nevetve szemlélte a világ dolgait, akkor az te voltál – átkozott a múltidő…

Nagyon szurkoltunk neked. Nagyon. A pályán és aztán akkor is, amikor a betegségedről jött a hír. Figyelj, Bence! Veled vagyunk! Te is maradj velünk és szurkolj nekünk. Minden jó embernek, hogy úgy játssza tovább az élet nagy meccsét, ahogy Te tetted: vidáman, mosolyogva. Érted is játszunk tovább. Szeretünk. Vigyázz magadra, ha mi már nem tudtuk megtenni.

Nyugodj békében!

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/48962/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?