Blogolj!

Hol a címerünk? De tényleg!


Azért ebbe szépen belealudtunk. Nem, nem nyugodtunk bele, csak valahogy elsikkadt a történet. Elevenítsük fel, hogy hol is tartunk.

Lassan egy esztendővel ezelőtt robbant ki a botrány abból, hogy Roderick Duchatelet az Újpest belga tulajdonosa eldobta a hagyományos címert és egy logót, illetve egy wc-ülőkét aggatott a játékosokra. Az UTE azonnal tiltakozott, a szurkolók tüntettek, de ez önmagában semmit sem ért, mert a belga magasról tett az egészre. 

Pedig… 

Pedig az UTE, amely ugye az Újpest FC egyik tulajdonosa pert is indított, amelyet másodfokon meg is nyert. (Az UTE jóváhagyása nélkül nem változhat meg az FC neve, színe és címere sem, márpedig ebben az esetben nemhogy beleegyezés nem volt, de még csak kérdés sem hangzott el a külföldi pénzembertől.) Aztán a cégbíróság is az UTE-nak adott igazat, sőt meg is büntette az FC-t 300 ezer forintra, mert az egész címercsere jogtalan volt. 

Ezek decemberi, januári történetek. 

Az Újpest FC-nek harminc napja lett volna visszaállítani a hagyományos címert. De úgy tűnik Roderick azt hiszi, hogy ő a magyar törvények felett áll – tipikus brüsszeli hozzáállás – és nem foglalkozik ezzel az egésszel, hanem gyönyörködik a gusztustalan logóban. Nincs ezzel semmi gond, nézegesse otthon, de mi kérjük vissza a régit és azt is szeretnénk, ha a belga tulajdonos tiszteletben tartaná a magyar törvényeket, a magyar hagyományokat és a szurkolókat. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/52333/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?