Blogolj!

Éjszakai kupadöntő lesz


Hiába az észérvek, a kérések, a logikus felvetések: hétköznap lesz a kupadöntő és nyolckor kezdődik.

Fotó: MTI

Május 23-án 20 órakor a Puskás Akadémia ellen Magyar Kupa-döntőj játszik a csapat – ennél nem sok jobb hír lehetne. De… Eleve tízkor lesz vége a találkozónak, ha hosszabbítás, netán tizenegyesek is lesznek, akkor a kupa átadásával és az ünnepléssel együtt éjfél körül. 

Az Újpestnek nemcsak fővárosi, hanem vidéki szurkolói is vannak, akik ki nem hagynák ezt a találkozót, így biztosan ott lesznek a lelátón. Hogy aztán mondjuk hajnal háromra érjenek haza Nyíregyházára, vagy éppen Sopronba. A szurkolók az MLSZ-hez fordultak annak érdekében, hogy kezdődjön korábban a találkozó. Az ujpest1885.hu oldal beszámolója szerint ilyen reakcióval szembesültek: 

A Magyar Kupa döntője hétköznap lesz megrendezve! Felhívtunk az MLSZ MK szervezésért felelősét, aki elmondta, hogy nagyon sűrű a versenynaptár, és a válogatott programja, valamint a nemzetközi kupában induló csapatok menetrendje miatt egyszerűen nem volt más időpont. Azt is elmondta, hogy a teljes lebonyolítás egyeztetve lett az összes klubbal, és ők elfogadták a szerdát, és ha valaki igazán látni szeretné a döntőt, az megoldja, hogy ott legyen. Nem volt nagyon ellenszenves az ember, csak kissé kioktató. Természetesen sok érvet magunk is ismerünk, (TV, rövid nyári szünet stb) néhányat el is fogadunk, de egy valamit szeretnénk mi is elmondani a kedves MLSZ-nek. Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje. Akkor történhetett bármi, az emberek elmentek a meccsre, mert 1. nem volt más, 2. volt színvonal. Most bőven van más, és nincs színvonal. Ma már nem illeszthető bele egy család életébe az, hogy a gyerek hajnal 3-kor kerül ágyba, mert előző nap meccs volt. Amikor én voltam felső tagozatos, a fiúkat hétfőn nem feleltették, mert alig hallhatóan, de azt is igen rekedten rebegtük el, hogy nincs hangunk, mert szombaton bajnoki meccs volt. Ma ezt az érvet minden pedagógus kimosolyogná. Annyi a követelmény a suliban, hogy egy másnapi szülői "igazolás" stikában egyszerűen nem fér bele. Szóval a messze lakók, a gyerekesek kilőve. Nem is igazán ez a bántó, hanem az, ahogy ezt a kérdést az MLSZ kezeli. A beszélgetés során elhangzott, hogy egy bizottság egyeztet a Kupa versenykiírásáról az érintettekkel. "Kik az érintettek?"-kérdeztem, mire az volt a válasz, hogy a "klubok"... Magyarán a szurkolók nem azok.

Na ez látszik a szemléleten, kedves MLSZ!

Hajrá Lilák mindörökké!

Nem kell új címer!

Persze tudjuk, hogy a futball az lényegében a szurkolókért van. Éjszakázzunk… Mondjuk a lényeg, hogy nyerjünk. Akkor másnap úgysem lesz munka. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/52504/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?