Blogolj!

Végre futballisták a Szusza-stadion gyepén


Negyven évvel ezelőtt fantasztikus csapat volt Újpesten, amely akkor meg is nyerte a bajnokságot. Őket köszöntett a klub szombaton.

Fotó: ujpestfc.hu

Bene Ferenc, Bodnár István, Bodnár László (K), Dunai III Ede, Fazekas László, Fekete László, Gyöngyösi János, Hegyi Gyula, Kellner Jenő, Kerekes György, Kolár Endre, Kovács II József, Nagy László, Rothermel Ádám (K), Sarlós András, Schumann Péter, Tóth András, Tóth József, Tóth Zoltán (K), Törőcsik András, Viczkó Tamás, Zámbó Sándor és Várhidi Pál vezetőedző szerezte a klub 17. bajnoki címét 1978-ban. Ez volt az a csapat, amely a szezonban 95 gólt szerzett, mindössze két alkalommal kapott ki – érdekesség, hogy a Videoton és a Szeged is úgy nyert az Újpest ellen, hogy hat gólt szerzett –, a győzelmei között volt 8–2, 6–0 és két 6–1 is. A lila-fehérek a szezon utolsó három mérkőzését összesen 130 ezer néző látta, a Honvéd elleni rangadót 65 ezren. 

A keretből Fazekas László 24, Fekete László 19, Nagy László 16, Törőcsik András pedig 13 gólt szerzett. A keretben voltak nagy öregek, hiszen ott volt Bene Ferenc, vagy éppen Zámbó Sándor, de ekkor még a pályája elején tartott Fekete László és Sarlós András, akik aztán elképesztő karriert futottak be. 

Őket köszöntötte az Újpest szombaton. Pályára szólítottak mindenkit, majd a Puskás Akadémia elleni rettenetet követően vacsorát is adtak a tiszteletükre. Sajnos persze nem lehetett ott mindenki az együttesből, hiszen Bene Ferenc és Fekete László is elhunyt, de az különösen megható, hogy a nevükben a fiaik fogadhatták a gratulációkat. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/52555/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?