Blogolj!

Egy kivételével minden fővárosi csapat új stadionban futballozhat


Vajon melyik nem? Úgy van! Pont az Újpest maradt ki a nagy stadionfelújítási hullámból. Pedig lenne megoldás.

Fotó: sportfaktor.hu

Először is nézzünk néhány tényt. 

1. A Honvéd elbúcsúztatta a stadionját, amit lebontanak és készül az új. Az FTC és az MTK már új létesítményben focizik, a Vasasnak most épül. 

2. Nézzük a teljes NB I-et. A Mezkőkövdes, a Kisvárda, a Debrecen, a Diósgyőr, a Puskás és a Haladás stadionja már kész, a Vidié és a Paksé most épül éppen. 

3. A Szusza Ferenc Stadiont 2002-ben adták át. Néhány igazi kontár megoldással, hiszen az első néhány sorban ülő szurkolók eső esetén áznak, a VIP és a médiaszektor katasztrófa volt. 

4. Nem rég 800 millióért simogatták egy kicsit a stadiont, majd amikor elkészült, akkor kiderült, hogy sok mindenre alkalmas, csak mondjuk NB I-es meccs rendezésére nem, ami azért kellemetlen, mert ugye momentán az élvonalban szerepel a csapat. 

Ezek olyan tények, amelyekkel nem érdemes vitatkozni, mert nem lehet. Az összes NB I-es csapatnak új stadionja van, vagy éppen most épül az új, a Megyeri úton meg… Hagyjuk is. 

Mi lehet ennek az oka? Nehéz megmondani. Az mondjuk biztosan nem segít, hogy a tulajdonost Roderick Duchatelet-nek hívják. Azt hiszem, hogy ha magyar kézben lenne a klub, akkor előrébb lennénk, talán nemcsak stadion ügyben, hanem esetleg eredményességben is. Kicsit gazdátlannak is tűnik a Szusza-stadion, hiszen elvileg ugye állami létesítmény, de Duchatelet is szerette volna annak idején, így a sok bába között van az egész. 

Ebből a szempontból is jót tehetne az Újpesttel Duchatelet, ha eladná. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/59508/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?