Blogolj!

Nyertek a senkik


Sorozatban a nyolcadik derbi is lement, amin nem tudott nyerni az Újpest. Bevallom az egészből ez bosszant és érdekel a legkevésbé.

Fotó: FradiMob / Facebook

Nem tettünk azért semmit, hogy gólt szerezzünk

– mondta a meccs után Litauszki Róbert csapatkapitány. Szívesen vitatkoznék vele, de nem lehet. Egy nagy rakás semmi volt, amit a csapat mutatott szombaton. Volt egy Zsótér lövés, ami után Dibusz védett és ennyi. Illetve semmi. Rettenetesen játszott az Újpest, nézhetetlen volt a produkció. Az okokat nyilván lehet elemezni – tudom, nem értek hozzá, de csak ki kellene próbálni ezt a játékot úgy, hogy edző ül a kispadon –, de egy dolog tény: három magyar játékos volt a kezdőben. Miért várjuk el Burekovicstól, vagy Onovotól, hogy jobban pörögjön egy derbin, mint mondjuk a Kisvárda ellen. Nekik ez csak három pont, miközben nekünk az év – egyetlen? – meccse.

Amúgy elvileg nem lett volna a kezdőben három magyar csak kettő. Eredetileg Kire Risztevszki is játszott volna, a hivatalos összeállításban is szerepelt a neve – Litauszki maradt volna ki –, de kiderült, hogy rossz játékengedélyt nyomtattak ki neki. Azt hiszem ezt az MLSZ-ben tolták (nyomták) el, de ez nem vígasztal olyan nagyon. Amatőrök gyülekezete, akinek nem inge…

A mi szempontunkból egyetlen értékelhető volt a mérkőzésen, mégpedig a hangulat. Egy ideig, mert a második félidőben nekem például az egésztől elment a kedvem. A Ferencváros Green Monsters nevű csoportja a meccs elejétől kezdve lobogtatott egy lila-fehér, Szusza Ferencet ábrázoló zászlót. Aztán kilógatták fejjel lefelé, mintha zsákmány lenne. Pedig amennyire tudom nem az, hanem voltunk olyan hülyék, hogy a Magyar Kupa-győzelem után ottfelejtettük a Groupama Arénában, a zöldek meg megkapták takarítóktól, vagy egyenesen ők pucolják a saját stadionjukat és seprés közben szedték össze. Vagyis, ha ez igaz, akkor semmiképpen sem a pofonok völgyében szerezték. Ehhez képest a második félidőben kiírták, hogy az újpestiek eddig a rendőröket hívták, most a tűzoltókat keressék, majd ahogy az várható volt, felgyújtották a Szusza Ferencet ábrázoló zászlót. 

Aljas, gyomorforgató…

Nyertetek, de egyszerűen senkik vagytok!

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/60042/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?