Blogolj!

Balajcza visszatért! Igazi újpesti, az igazi Újpestben!


Annyira jellemző történet: az elmúlt évek meghatározó játékosa visszatért Újpestre, de még véletlenül sem az Újpest FC-hez, hanem az UTE-hoz.

Fotó: MTI

Balajcza Szabolcs 301 mérkőzésen állt a lila-fehér kapuban, majd tavaly nyáron Siófokra kellett mennie, ahonnan aztán a megyei bajnokságban szereplő Heteshez igazolt. Balajcza Szabolcs most ismét szerződést kötött Újpesten, mégpedig az UTE Labdarúgó Akadémiával.

Valóra vált az álmom. Már a profi pályafutásom alatt is arra készültem, hogy egyszer, ha befejezem az aktív játékot, edzőként segítem szeretett klubomat. Természetesen a kapusokkal dolgozom, ugyanis mindig arra vágytam, hogy gyerekekkel foglalkozhassak

– nyilatkozta az Újpesti Naplónak Balajcza Szabolcs. A kapus elmondta még azt is az interjúban, hogy az utánpótlás-csapatokban futballozók megismerték őt, volt aki labdaszedő volt a meccsein. Az UTE nagyot húzott a kapus szerződtetésével. 

Lehet, hogy miatta is járnak majd edzésre a gyerekek, mert akárhonnan is nézzük Balajcza Szabolcs egy példakép. Egy olyan futballista, akire minden gyerek emlékszik, akiről tudják, hogy mit tett a lila-fehér színekért, akivel kapcsolatban a legkisebbek is képben vannak. 

Persze nincs azon mit csodálkozni az Újpest FC-nél elengednek egy ilyen ikont. Balajcza Szabolcs méltatlanra sikerült távozása, (fél)hivatalosan Nebojsa Vignjevic tévés nyilatkozatából tudta meg, hogy a jövőben nem számolnak vele.

Azt szerettük volna, hogy derbi legyen a 300. meccse Balajczának, de Banai sérülései miatt már most be kellett vetni. Azt gondolom, hogy Balajcza újpesti karrierjének vége, máshol folytatja pályafutását

– mondta az edző annak idején. 

Most meg az UTE elvitte magához azt a kapust, aki 11 éven keresztül állt az Újpest FC kapujában. Jól tette. Igazi újpesti, az igazi Újpestben. Ez van. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/63414/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?