Blogolj!

Középszer és világszínvonal


Miközben az Újpest FC egyike a középszerű hazai futball-csapatoknak az UTE világszínvonalon teljesít.

Kozák Danuta és az UTE: világszínvonal

Persze igazságtalanság lenne elvitatni az Újpest FC nagyszerű eredményeit, hiszen a klub tavaly Magyar Kupát nyert, a bajnokságban pedig harmadik lett. Micsoda bravúr! Le a kalappal. Már majdnem olyan nagy csoda ez, mint a Honvéd korábbi meglepő bajnoki címe, vagy a Paks bronz érme. Mondjuk lehet, hogy nagyobb is, hiszen említettek címerrel a mellkasukon érték el a sikereket, ellentétben az Újpest FC-vel. 

És akkor közben itt van az UTE, az anyaegyesület, amelynek a sportolói világraszóló sikereket értek el 2018-ban. Olyan nagyokat és olyan sokat, hogy az egyesületek 2018-as pontversenyét a világ- és Európa-bajnokságokon olimpiai számokban elért eredmények alapján az Újpesti Torna Egylet nyerte (43,5 pont) a BHSE (33,39) és az MTK (21,4) előtt - a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) számítása szerint.

Már néhány éve a pontverseny élvonalában végeznek versenyzőink, a tavalyi szereplésükkel pedig a képzeletbeli dobogó tetejére is felállhattak

- mondta Őze István klubigazgató, aki éppen húsz éve irányítja a lila-fehér egyesületet.

A húzó szakág a kajak-kenu volt, amelyből kiemelkedett a szülés után visszatért Kozák Danuta három világ- és két Európa-bajnoki aranyérmével. Szintén kontinensbajnok lett az úszó Kapás Boglárka, és további értékes pontokat szereztek a vívók, a karatésok és a birkózók.

Őze István a sportban elért eredmények, a versenyzők és edzők munkája mellett hangsúlyozta, hogy az 1885-ben alapított egyesület létesítményei is szépülnek, gyarapodnak. 

Több részletben megújult a Király utcai vívóterem és a Tímár utcai kajak-kenu telep. Felújítás alatt áll a Megyeri úti központi épület, amely várhatóan őszig elkészül. A műfüves pályát megcsináltattuk, a jégpálya gépészeti felújítása és világítása is elkészült, és a cselgáncsterem is kész. Zajlik az emelet-ráépítés, az ökölvívó-birkózó rész felújítása.

A Szilágyi utcában megújult a tornacsarnok. A futócsarnokot is felújították, de még bővíteni fogják. Épül és várhatóan a nyárra készül el egy labdacsarnok a röplabdázók számára. A tervek között szerepel egy gyakorló jégpálya a gyerekeknek és a curlingeseknek, öltözőkkel. Szintén a gyerekek számára készül egy hat öltözős épület, három műfüves és három élőfüves normál méretű, valamint két kisméretű műfüves pálya. Építenek egy kiscsarnokot is, futódombot kis futókörrel, és megújul, új borítást és világítást kap a 400-as futókör. Őze István jelezte, a fejlesztések nagy része egy éven belül elkészül.

Szóval van a középszer (középszar…) és a világszínvonal. A logózott mez és a címeres felső. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/68858/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?