Blogolj!

Ismét előzetesben a volt tulajdonos


Az M1 Kékfény című műsora számolt be róla, hogy T. Sándor, az Újpest korábbi tulajdonosát előállították a rendőrök, mert a gyanú szerint nemzetközi bűnügybe keveredett.

Illusztráció

Milliárdos pénzmosás gyanújával tartóztatták le T. Sándort, az Újpest korábbi tulajdonosát – számolt be róla a Kékfény. Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a a műsornak elmondta: 2013-ban egy belga cég számlájáról csalással 3,7 millió eurót utaltattak el.

A Kékfény információi szerint T. Sándor a fő pénzmosó. Ő volt egykor az újpesti focicsapat többségi tulajdonosa, akkor is különböző offshore cégek között történtek – legalábbis papíron – pénzmozgások, kölcsönügyletek, az akkori sajtóhírek szerint így működtették az egész klubbot. Például így fizették ki a játékosok bérét is.

Nemzetközi bűnügybe keveredhetett az újpesti futballklub egykori tulajdonosa

Nagypályás fehérgallérost, az újpesti futballklub egykori tulajdonosát fogták el milliárdos pénzmosás gyanújával a múlt héten. A rendőrök azt mondják: egy belga cégtől kicsalt milliárdos zsákmányból vett hoteleket és szállodahajót. Hat stróman segített neki. A nemzetközi bűnügy hat éve kezdődött. A Kékfény riportja.

A klub előző tulajdonosát korábban egyszer már bíróság elé állították és akkor jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélték. Akkor az általa irányított csapat – egy érdi közjegyzőhelyettes segítségével és visszadátumozott okiratokkal – 2,1 milliárd forintos, vagyis különösen jelentős anyagi kárt okozó csalást követett el a CIB Bank terhére. 

Mindenesetre egészen érdekes ez a mostani ügy. Belga cégtől csalták ki a pénzt, az Újpestet annak idején belga befektetőnek adták el. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/71513/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?