Blogolj!

Az UTE nem adja fel!!!


Az igaz Újpest, vagyis az UTE nem adja fel, nem nyugszik bele a kúria ítéletébe, amely szerint az Újpest FC használhatja az új emblémáját. 

Az 1885-ben alapított sportegyesület ragaszkodik a hagyományaihoz és nem enged a címeréből sem. Az UTE csütörtökön közleményt adott ki. 

Az Újpesti Torna Egylet közgyűlése, mint az egyesület legfőbb döntéshozó szerve, egyhangúlag az alábbi határozatot fogadta el:

- Az UTE közgyűlése megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Kúria a címerperben megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét.

- Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a belga többségi tulajdonos által önkényesen, jogellenesen megváltoztatott címer használatát a Kúria jogszerűnek tarja, az UTE közgyűlése a továbbiakban is ragaszkodik az 1885-ben alapított Egyesület tradicionális címeréhez.

- Az UTE közgyűlése továbbiakban is harcol a tradicionális címer megőrzéséért, és megerősíti, valamint felhatalmazza a klubigazgatót és az UTE vezetését, hogy minden lehetséges törvényes eszközt és megoldást használjon fel a tradicionális címer visszaállításáért.

- A közgyűlésen résztvevő 18 szakosztály, és több mint 4 ezer sportoló képviseletében megjelent küldöttek az egész UTE család nevében egységesen felszólítják az Újpest 1885 Kft. vezetését, hogy tisztelje a hagyományokat, álljon el a jogsértéstől és állítsa vissza a hagyományos címert.

Mivel úgy tűnik, hogy az Újpest FC-t egy belga céghálózat budapesti leányvállalatává alacsonyító Roderick Duchatelet-ét nem nagyon zavarják a magyar törvények, vélhetően csak akkor lesz újra címere az embléma helyett a klubnak, ha előbb tulajdonost is vált. 

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/73721/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?