Blogolj!

Címerügy: az Újpest FC zsarolni kezdte az UTE-t?


Röviden? Az Újpest FC-nél néhány döntéshozónak elgurult a gyógyszere. Legalábbis erre kell következtetnünk azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a Kft. és az UTE vezetői között folytatott megbeszélésekről.

Hogy a balga belga tulajdonos nem áll két lábbal a magyar anyaföldön, az eddig is biztos volt, de most újabb agymenésekkel álltak elő az emberei a címervitában. Roderick Duchatelet körzeti megbízottjai tárgyaltak az UTE vezetőivel és elképesztő dolgokat kértek azért, hogy visszaállítsák a logó helyett a címert.

Nézzük először még magát a tárgyalást. Az UTE ragaszkodott hozzá, hogy a megbeszélésen ott legyenek a szurkolók is, ám a Kft. ettől elzárkózott, vagyis kizárta a drukkereket a tárgyalásból, pedig az egész nekik szól. Az UTE az átláthatóság miatt szerette volna, hogy a drukkerek képviselői is ott legyenek, mert így garantálható lett volna, hogy a tárgyalópartnerekről kiderül, mit is akarnak igazán. 

Mondjuk, ha lett volna szurkoló az asztal mellett lehet, hogy a Kft. képviselőit többen is elküldték volna melegebb éghajlatra. A belga sportvállalkozás budapesti leányvállalatának körzeti megbízottjai előadták a követeléseiket kéréseiket. 

Úgy tudjuk, hogy a Kft. 130 millió forintot kér az UTE-tól. Emlékezetes, hogy amikor majdnem megszűnt a cég, akkor az anyagyesület mentette meg, amikor 600 milliós kötelezettséget vállalt a cég érdekében. Ekkor a Kft.-nek 130 milliót be kellett tennie a vállalkozásba, amit korábban kivontak onnan, vagyis a csődbüntett csak így volt elkerülhető. Ezt a 130 millát kéri most Kft – ehhez a pénzhet semmi köze nincs az UTE-nak. 

A Kft. körzeti megbízottjai jelezték, hogy a címer visszaállításának feltétele még, hogy az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének. Az anyaegyesület minimális részesedéssel rendelkezik, de a társasági szerződésben szerepel, hogy az UTE hozzájárulása nélkül sem a szín, sem a címer, sem a telephely nem változtatható meg. A logó megváltoztatása ilyen formán természetesen jogellenes volt, amit ki is mondott a cégbíróság, csak Roderick és bandája magasról tesz az ítéletre. 

A Kft. kéri, hogy az UTE adja át a címer értékesítési jogait. A normális emblémával ellátott újpesti termékek értékesítésének bevételéből részesedne az 1885-ben alapított egyesület – hiszen a címer az övé. Úgy tudjuk, hogy erről a jogról könnyedén lemondanának, mert már nyolc éve egy fillért sem kapnak…

A Kft. elvenné az UTE-tól az akadémiát és az ahhoz tartozó területeket is. Pontosabban azt kéri a cég, hogy az egyesület ezeket adja át ingyen. Az utánpótlás-csapatokat végleg, a pályákat használatra kéri az FC. Emellett a diktátumban az is szerepel, hogy Újpest Önkormányzata engedje el a Kft. számára telek- és építményadót. 

Végül azt is kérték még, hogy az iskolákban az Újpest FC toborozhasson gyerekeket, amire most az UTE-nak van csak lehetősége. 

Ha valaki felfedezi az együttműködés lehetőségének csíráját abban, amit az Újpest FC szeretne, akkor szóljon. Kicsit inkább zsarolásnak, amolyan terrorista módszernek tűnik ez az egész. 

Tényleg elgurult a gyógyszer…

https://ujpestfigyelo.blogstar.hu/./pages/ujpestfigyelo/contents/blog/76059/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?